Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
19.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΛιώνουν τα σταφύλια - Απειλούν πως θα τ' αδειάσουν στο Προεδρικό

Λιώνουν τα σταφύλια – Απειλούν πως θα τ’ αδειάσουν στο Προεδρικό

Share

Δεν βρέθηκε λύση για τα σταφύλια

Σε εκκρεμότητα παραμένει η παραλαβή σταφυλιών από τα οινοποιεία. Η χθεσινή συζήτηση του θέματος στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Γεωργίας  απλώς κατέγραψε το πρόβλημα και δεν δόθηκε καμιά λύση. Παρών στη συνεδρίαση ήταν μόνον ο Βουλευτής της ΕΔΕΚ Ηλίας Μυριάνθους γεγονός που σχολιάστηκε αρνητικά από τον επαρχιακό γραμματέα της ΠΕΚ Χαράλαμπο Πιττοκοπίτη.  Η επιτροπή  καλεί  το αρμόδιο Υπουργείο να προχωρήσει στην εκπόνηση μελέτης και κατ’ επέκταση σχεδίου διαχείρισης αποθεμάτων της φετινής παραγωγής και ειδικότερα της ποικιλίας  ξυνιστέρι  . Επίσης ζητά  όπως άμεσα προχωρήσει η απόσυρση παλαιών κρασιών.

Απογοήτευση

Ο βουλευτής Πάφου της ΕΔΕΚ Ηλίας Μυριανθους που ήταν ο μόνος από τους βουλευτές της Πάφου και της Λεμεσού που  παρέστει στη χθεσινή συνεδρία  μιλώντας στο radiocosmos εξέφρασε την έντονη απογοήτευση του για την απουσία από την χθεσινή συζήτηση του υπουργού για να δώσει λύσεις στα προβλήματα παραλαβής των σταφυλιών . Δυστυχώς είπε, ήρθαν  μόνο κάποιοι υπηρεσιακοί χωρίς καμιά πρόταση για την αντιμετώπιση του προβλήματος .

Χ. Πιττοκοπίτηςε

Την απογοήτευση των αμπελουργών εξέφρασε ο  επαρχιακός γραμματέας της ΠΕΚ Χαράλαμπος Πιττοκοπιτης.  Μιλώντας στο ράδιο κόσμος ανέφερε ότι οι αμπελουργοί είναι αγανακτισμένοι και έτοιμοι να φορτώσουν σε φορτηγά τα σταφύλια τους και να τα μεταφέρουν στην Λευκωσία εξω από το προεδρικό και τα αρμόδια υπουργεία . Πρέπει επεσήμανε άμεσα η Κυβέρνηση να πάρει την πολιτική απόφαση για απόσυρση παλιών κρασιών και  άμεσης παραλαβής των  σταφυλιών .

Χ. Πάζαρος

Ο βουλευτής Πάφου του ΔΗΣΥ Χαράλαμπος Παζαρος  μέλος της επιτροπής γεωργίας  σε γραπτή δήλωση  αναφέρει ότι το Υπουργείο Γεωργίας προτίθεται να αποζημιώσει τους αμπελουργούς , είτε μέσω κρατικών κονδυλίων, είτε με κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης που προσφέρονται λόγω πανδημίας και του Ουκρανικού προβλήματος.

Ως κράτος  αναφέρει έχουμε καθήκον, όχι μόνο να αποζημιώσουμε τους αμπελουργούς , αλλά και να εξαγγείλουμε νέα περαιτέρω μέτρα στήριξης τους.

 

 

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News