Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
22.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΜάχες σώμα με σώμα στη Γάζα- Ισραηλινή μεραρχία εισέβαλε στον παλαστινιακό θύλακα

Μάχες σώμα με σώμα στη Γάζα- Ισραηλινή μεραρχία εισέβαλε στον παλαστινιακό θύλακα

Share

Μέσα στην πόλη της Γάζας φαίνεται να έχει εισέλθει ο Ισραηλινός στραρός, που συνεχίζει τις χερσαίες επιχειρήσεις, εναντίον στόχων της Χαμάς.

Οπως μεταδίδουν Αραβικά  δίκτυα, οι Ισραηλινοί στρατιώτες, που ανατινάζουν εισόδους και τούνελ, έχουν φτάσει κοντά στο νοσοκομείο Αλ Σίφα, όπου, σύμφωνα με το Τελ Αβίβ, βρίσκεται το αρχηγείο της Χαμάς. Εχουν πλησιάσει επίσης και κοντά στον τρίτο μεγαλύτερο προσφυγικό καταυλισμό αλ Σάτι.

Εκπρόσωπος του Ισραηλινού στρατού δήλωσε οτι ολόκληρη μεραρχία 10 000 εφέδρων  έχει αναπτυχθεί στη Λωρίδα της Γάζας.

Πρόσθεσε οτι είναι η πρώτη φορά από τον πόλεμο του Λιβάνου, το 1982, που αναπτύσσεται ολόκληρη μεραρχία σε εχθρικό έδαφος.

Εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων υποστήριξε οτι Χαμάς έχει απωλέσει τον έλεγχο της βόρειας Λωρίδας της Γάζας.

Η Χαμάς διαψεύδει ότι ο Ισραηλινός στρατός εισήλθε στην πόλη της Γάζας.

Υποστηρίζει μάλιστα ότι τα ισραηλινά άρματα συναντούν σφοδρή αντίσταση και πως οι άνδρες της χρησιμοποιούν τις σήραγγες για να στήνουν ενέδρες.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται με σφοδρότητα οι Ισαηλινοί βομβαρισμοί.

Το υπουργείο Υγείας του ελεγχόμενου από τη Χαμάς παλαιστινιακού θύλακα ανακοίνωσε οτι 19 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπαλίγια.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις εξαπέλυσαν επίσης χθες βράδυ αεροπορική επιδρομή εναντίον στρατιωτικών εγκαταστάσεων στη νότια Συρία, προκαλώντας υλικές ζημιές, όπως μεταδίδουν κρατικά μέσα ενημέρωσης στη Δαμασκό.

Μέχρι τώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα.

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News