Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
21.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΚΥΠΡΟΣΜαύρη επέτειος για Τηλλυρία - Πανηγύρια των κατοχικών δυνάμεων στα Κόκκινα

Μαύρη επέτειος για Τηλλυρία – Πανηγύρια των κατοχικών δυνάμεων στα Κόκκινα

Share

Συμπληρώνονται σήμερα 59 χρόνια από τον Αύγουστο του 1964, όταν ξεκίνησε ο βομβαρδισμός της Τηλλυρίας από την τουρκική αεροπορία. Για τρεις συνεχόμενες μέρες, από τις 7 μέχρι και τις 9 Αυγούστου, οι Τούρκοι βομβάρδιζαν την περιοχή με τις βόμβες ναπάλμ να πέφτουν βροχή.

Σήμερα Τρίτη  8 Αυγούστου, γύρω στις 08:00 περίπου, αναμένεται να ξεκινήσει η διέλευση περίπου 40 περίπου μικρών λεωφορείων με 900 περίπου Τουρκοκύπριους, μέσω του οδοφράγματος του Λιμνίτη για τη μετάβαση στα Κόκκινα όπου θα παραστούν στους «εορτασμούς», που γίνονται κάθε χρόνο για την επέτειο των βομβαρδισμών της Τηλλυρίας από την τουρκική αεροπορία, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Επιτροπής για τη διάνοιξη των οδοφραγμάτων Τηλλυρίας, Ανδρέα Καρό. Η διέλευση, είπε, γίνεται τμηματικά.

Στις εκδηλώσεις, αναμένεται να παραστούν από τα κατεχόμενα και «κρατικοί αξιωματούχοι», καθώς και ο ηγέτης των Τ/κ Ερσίν Τατάρ ο οποίος αναμένεται να μεταβεί στην περιοχή με στρατιωτικό ελικόπτερο λίγο μετά την άφιξη των Τουρκοκυπρίων με λεωφορεία και δια θαλάσσης.

Eξάλλου σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Κιπρίς, η εκδήλωση με τη συμμετοχή 800- 900 ατόμων, συγγενείς πεσόντων, θα αρχίσει στις 9 το πρωί με την κατάθεση στεφάνων στο μνημείο πεσόντων εκ μέρους του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Ερσίν Τατάρ, του διοικητή των τουρκικών κατοχικών δυνάμεων, του διοικητή των «δυνάμεων ασφαλείας, του «δημάρχου» Καρπασίας-Γιαλούσας και του προέδρου του “συνδέσμου αγωνιστών Κοκκίνων”.

Θα ακολουθήσουν ομιλίες, περιδιάβαση του χώρου και προσευχή με την οποία θα ολοκληρωθεί η τελετή.

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News