Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
23.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΜεγάλη έρευνα για την Πάφο (μέρος Β)

Μεγάλη έρευνα για την Πάφο (μέρος Β)

Share

Πώς βλέπουν την μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τι γνωρίζουν γι’ αυτή οι πολίτες της Πάφου…

Μέρος Β΄

Άκρως ενδιαφέροντα στοιχεία καταγράφει μεγάλη έρευνα που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Cosmosnews…

Μεταξύ άλλων καταγράφονται τα προβλήματα – θέματα που απασχολούν τους πολίτες στην επαρχία μας και στους τέσσερις Δήμους, παρουσιάζονται ενδιαφέροντα στοιχεία για την μεταρρύθμιση και οι πολίτες απαντούν τι θα ψήφιζαν στις Ευρωεκλογές. Η έρευνα αφορά την επαρχία Πάφου και διενεργήθηκε το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου.

Το μέγεθος του δείγματος ήταν με 600 επιτυχημένες συνεντεύξεις. Η δειγματοληψία ήταν με την μέθοδο τυχαία- στρωματοποιημένη και πολύ-σταδιακή. Συλλογή συνεντεύξεις – CATI (Computer Aided Telephone Interviews και ερωτήθηκαν άτομα 18 χρόνων και άνω.

Παρουσιάζουμε σήμερα το δεύτερο μέρος της έρευνας στο οποίο οι πολίτες απαντούν για την μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και πόσο ενημερωμένοι είναι γι’ αυτήν…

Πώς βλέπουν την μεταρρύθμιση

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι απαντήσεις για τον βαθμό ενημέρωσης για την μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η οποία θα τεθεί σε εφαρμογή μετά την διεξαγωγή των εκλογών.

(Πίνακας 5)

Σε αυτή την ερώτηση, το μεγαλύτερο ποσοστό 46%, δηλώνει ότι άκουσαν κάτι, άλλα δεν είναι αρκετά ενήμεροι. Το 31%δηλώνει ότι είναι ενήμεροι και το 23% ότι δεν είναι καθόλου ενήμεροι.

(Πίνακας 6)

Στο ερώτημα πώς βλέπουν την μεταρρύθμιση και αν υπάρχει όφελος για την Πάφο, η απάντηση σε ποσοστό 39% είναι ότι δεν θα έχει κάποιο όφελος, ακολουθεί σε ποσοστό 27%, η απάντηση ότι θα έχει κάποιο μικρό όφελος και μόνον το 15% δηλώνει πεπεισμένο ότι θα έχει ουσιαστικό όφελος.

Τα υπόλοιπα ευρήματα της έρευνας που αφορούν τις Ευρωεκλογές θα δημοσιευτούν στο cosmonews προσεχώς…

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News