Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
19.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΠΑΦΟΣΗ Πάφος τιμά την 25η Μαρτίου

Η Πάφος τιμά την 25η Μαρτίου

Share

Το μήνυμα της θέλησης της συνέχισης της αποτίναξης του τουρκικού ζυγού έστειλε η Πάφος στους εορτασμούς της 25ης Μαρτίου.

Με λαμπρότητα τιμά η Πάφος τίμησε το μεγάλο ορόσημο της πορείας του Ελληνισμού την 25η Μαρτίου 1821 και στέλνοντας το μήνυμα της θέλησης της συνέχισης της αποτίναξης του τουρκικού ζυγού.

Οι εκδηλώσεις σήμερα ξεκίνησαν με γενική κωδωνοκρουσία στους Ιερούς Ναούς της περιοχής ενώ ακολούθησε εωθινό στους δρόμους της πόλης από την Φιλαρμονική του Δήμου Πάφου. Η φιλαρμονική διήλθε από τις λεωφόρους Γρίβα Διγενή, Αθανασίου Διάκου, Νεόφυτου Νικολαϊδη, τερμάτισε στο Α΄ Λύκειο Εθνάρχη Μακαρίου του Γ. Στις επτά το πρωί πραγματοποιήθηκε η έπαρση της σημαίας στο προαύλιο χώρο του Λυκείου Εθνάρχη Μακαρίου του Γ.

Οι επίσημοι εορτασμοί συνεχίστηκαν στην Πάφο στις 10:00 με την καθιερωμένη Δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Θεοδώρου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Πάφου Τυχικού, συμπαραστατούμενου από τον Ιερό Κλήρο της πόλης.

Απόσπασμα της εθνικής φρουράς απένειμε τιμές. Ακολούθησε στις 10:45 επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων Αγωνιστών στον Αγώνα του 1821 και κατάθεση στεφάνων από τις αρχές της πόλης. Της δέησης προέστη ο Μητροπολίτης Πάφουκ.κ. Τυχικός ενώ αποδόθηκαν τιμές από απόσπασμα της Εθνικής Φρουράς και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.
Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Λειτουργός Α΄Μ. Ε. Δρ Γιώργος Κουτσίδης, ενώ την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας Χαράλαμπος Χαραλάμπους.

Ακολούθησε μαθητική και στρατιωτική παρέλαση μπροστά από την εξέδρα των επισήμων. Με σύμμαχο τον ανοιξιάτικο καιρό μικροί και μεγάλοι ανέδειξαν το εθνικό φρόνημα και απέδωσαν τις δέουσες τιμές στους ήρωες και τον αγώνα του 1821.

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News