Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
15.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήCOSMOS SPORTSΞεκίνησε ο ποδηλατικός μαραθώνιος...

Ξεκίνησε ο ποδηλατικός μαραθώνιος…

Share

Στο επίκεντρο της διεθνούς αγωνιστικής ποδηλασίας βρίσκεται η Πάφος το τριήμερο 29 – 31 Μαρτίου, με τη διοργάνωση του παγκόσμιου ποδηλατικού αγώνα Gran Fondo.

Το πρόγραμμα του αγώνα ξεκίνησε χθες Πέμπτη, στις 3.30 μ.μ. με την τελετή έναρξης στον Πολυχώρο Πολιτισμού «Αττικόν».

Ο αγώνας φέτος είναι αισθητά αναβαθμισμένος με τη συμμετοχή πέραν των 400 ποδηλατών από 40 και πλέον χώρες από όλο τον κόσμο με σημείο εκκίνησης της Πλατεία του Μεσαιωνικού Κάστρου στην Κάτω Πάφο.

Η εκκίνηση των αγώνων καθορίστηκε για την Παρασκευή 29 Μαρτίου στις 8.15 π.μ., το Σάββατο 30 Μαρτίου στις 9:00 πμ και την Κυριακή 31 Μαρτίου στις 8.00 π.μ. από την Πλατεία του Μεσαιωνικού Κάστρου. Οι αγώνες ολοκληρώνονται την Κυριακή στις 3.00 το απόγευμα στο αμφιθέατρο δίπλα από το Μεσαιωνικό Κάστρο με την τελετή απονομής.

Ο αγώνας ξεκίνησε ως Volkswagen Tour of Cyprus το 2013 και διεξήχθη με αυτή τη μορφή μέχρι το 2016 ενώ από το 2017 εντάσσεται στο πρόγραμμα της Uci Gran Fondo World Series και μετονομάζεται σε Cyprus Gran Fondo.

Φέτος είναι η 10η χρονιά διεξαγωγής του (6η ως Cyprus Gran Fondo). Από τον πρώτο χρόνο έως και σήμερα ο αγώνας, προστίθεται στην ανακοίνωση, έχει επίκεντρο την πόλη και επαρχία της Πάφου η οποία υποδέχεται εκατοντάδες ποδηλάτες και τις οικογένειες τους , από όλα τα μέρη της Κύπρου και από 40 και πλέον χώρες, ολόκληρης της υφηλίου.

Ο ποδηλατικός αγώνας Gran Fondo είναι μια παγκόσμιας εμβέλειας διοργάνωση που στόχο έχει να αναδείξει το απαιτητικό άθλημα της ποδηλασίας και να προβάλει τις ομορφιές και τα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης και επαρχίας Πάφου, προστίθεται.

O αγώνας ο οποίος καλύπτει συνολικά 212.5χλμ , απευθύνεται σε αθλητές και αθλούμενους όλων των επιπέδων, αφού η σειρά Uci Gran Fondo World Series είναι η μεγαλύτερη παγκόσμια σειρά για ημί-επαγγελματίες και ερασιτέχνες ποδηλάτες, όπως αναφέρεται.

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News