Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
19.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΟρμητήριο των Βρετανών η Κύπρος - Βομβάρδισαν στόχους των Χούθι στην...

Ορμητήριο των Βρετανών η Κύπρος – Βομβάρδισαν στόχους των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα

Share

Πυραυλικά πλήγματα εναντίον εγκαταστάσεων των ανταρτών Χούθι στην Υεμένη, εξαπέλυσαν τις πρώτες πρωινές ώρες Ηνωμένες Πολιτείες και Βρετανία, ως αντίποινα στις επιθέσεις της σιιτικής οργάνωσης, εναντίον εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα. ωΓίνεται λόγος για μεγάλο αριθμό εκρήξεων στην πρωτεύουσα της Υεμένης, Σαναά και σε άλλες περιοχές. Όπως μεταδίδεται, έχουν πληγεί μεταξύ άλλων, ραντάρ και υποδομές οι οποίες χρησιμοποιούνται για την εκτόξευση πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανώτερος αξιωματούχος των Χούθι επιβεβαιώνει τα πυραυλικά πλήγματα. Αναφέρει ότι, “αμερικανικές, σιωνιστικές και βρετανικές δυνάμεις”, εξαπέλυσαν επιδρομές στην πρωτεύουσα, καθώς και στις επαρχίες Χοντάιντα, Σαάντα και Νταμάρ. Σύμφωνα με υψηλόβαθμους Αμερικανούς αξιωματούχους, οι επιθέσεις διενεργήθηκαν από υποβρύχιο, μαχητικά αεροσκάφη και πολεμικά πλοία των Ηνωμένων Πολιτειών και της Βρετανίας. Σημειώνουν πως στόχος ήταν να μειωθούν οι στρατιωτικές δυνατότητες των Χούθι και ότι καταβλήθηκε προσπάθεια να αποφευχθούν παράπλευρες απώλειες.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ επιβεβαίωσε ότι η βρετανική βασιλική πολεμική αεροπορία, επιχειρώντας στο πλευρό των Ηνωμένων Πολιτειών – με την υποστήριξη της Ολλανδίας, του Καναδά και του Μπαχρέιν – εξαπέλυσε στοχευμένα πλήγματα εναντίον στρατιωτικών εγκαταστάσεων των Χούθι στην Υεμένη.

Είχε προηγηθεί συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, με τον πρωθυπουργό Σούνακ να δίδει το πράσινο φως για συμμετοχή βρετανικών δυνάμεων στις επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με τις βρετανικές εφημερίδες Times και Daily Mail, κατά τις επιθέσεις επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν μαχητικά αεροσκάφη της βασιλικής πολεμικής αεροπορίας, τα οποία σταθμεύουν στη Βάση Ακρωτηρίου στην Κύπρο.

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News