Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
19.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΑΠΟΨΕΙΣΟ Ελληνισμός χρειάζεται πραγματικούς συμμάχους

Ο Ελληνισμός χρειάζεται πραγματικούς συμμάχους

Share

Του Αντώνη Τρακκίδη*

Στην πρόσφατη συνάντηση τους, ο Μητσοτάκης εξέθεσε στον Αμερικανό πρόεδρο όλες τις ανησυχίες του για την τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Παρόλα αυτά, ο κατά τα άλλα φιλέλληνας Μπάιντεν, λίγες εβδομάδες μετά, υποστήριξε την πώληση στην Τουρκία 40 καινούριων αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών F-16 και 80 κιτ εκσυγχρονισμού μεταχειρισμένων αεροσκαφών. Με ανακοίνωσή τους δύο ρεπουμπλικάνοι Ελληνοαμερικανοί βουλευτές, ο Γκας Μπιλιράκης και η Νικόλ Μαλιωτάκη αντέδρασαν έντονα στις προθέσεις του Μπάιντεν και αποκάλεσαν το γεγονός σοκαριστικό, να προτείνεται δηλαδή η πώληση στρατιωτικού υλικού σε ένα σύμμαχό τους για να παραβιάζει προκλητικά τα σύνορα ενός άλλου συμμάχου τους, της Ελλάδας.

Για μας στην Κύπρο αλλά και τον ελληνικό λαό γενικότερα, τίποτα δεν είναι σοκαριστικό όταν προέρχεται από την αμερικανική κυβέρνηση. Ειδικά σε ό,τι αφορά την διαχρονική της στάση έναντι της Ελλάδας και της Κύπρου. Η Αμερική θεωρεί τον εαυτό της την μοναδική στρατιωτική και οικονομική υπερδύναμη στον πλανήτη, που νομίζει πως μπορεί να επιτρέπει στους λαούς να ζουν ή να πεθαίνουν. Ως εκ τούτου, λαμβάνει υπόψη μόνο χώρες που έχουν εκτόπισμα σε δύο τομείς, είτε μεγάλη στρατιωτική αξία είτε μεγάλο οικονομικό αποτύπωμα.

Όσον αφορά την Κύπρο, λίγες δεκαετίες πριν, οι ΗΠΑ σε συμφωνία με την Αγγλία, την Τουρκία, δυστυχώς και την Ελλάδα, τις τρεις εγγυήτριες δυνάμεις, άναψαν το πράσινο φως για διχοτόμηση της Κύπρου, την κατάληψη του 40% του εδάφους του νησιού από τους Τούρκους. Επιπλέον σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, αφού της επέβαλαν να ανανεώσει την μεταξύ τους αμυντική συμφωνία και την δημιουργία και χρήση νέων αμερικανικών βάσεων επ’ αόριστον, σήμερα την μεταχειρίζονται ως ο αφέντης τον δούλο, όπως δηλαδή ήταν η διαχρονική σχέση των δύο χωρών.

Είναι πλέον ηλίου φαεινότερο, ότι η Αμερική, αλλά και η Αγγλία δεν μπορούν να είναι αξιόπιστοι σύμμαχοι του Ελληνισμού. Δεν σηκώνει καμμιά αμφιβολία, ότι στη ζυγαριά Ελληνισμός -Τουρκία, οι Τούρκοι ήταν, είναι και παραμένουν πιο σημαντικοί για τα συμφέροντα των Αγγλοαμερικάνων. Η Ελλάδα ανήκει στο ΝΑΤΟ και την ίδια στιγμή βρίσκεται σε θανάσιμο κίνδυνο από ένα άλλο μέλος του ΝΑΤΟ, την Τουρκία. Οι ΗΠΑ επενδύουν σε αυτό το γεγονός για να κρατούν με αυτό τον τρόπο την φοβισμένη Ελλάδα στο «Δυτικό Μαντρί», φοβούμενοι τις ισχυρές σχέσεις του Ρωσικού και του Ελληνικού λαού. Με άλλα λόγια η Ελλάδα  διατηρείται από τους Αμερικάνους στην κατάψυξη για να της αφαιρούνται κομμάτια κυριαρχίας λίγο – λίγο, όποτε πρέπει να πληρωθεί και να ικανοποιηθεί για τις υπηρεσίες της η Τουρκία. Η ίδια συνταγή ίσχυσε και το 1974, τότε όμως η Χούντα των Αθηνών, με προτροπή των Αγγλοαμερικάνων πλήρωσε την Τουρκία με την Βόρεια Κύπρο. Σήμερα όμως δυσκόλεψαν τα πράγματα, αφού πενήντα χρόνια μετά ο Τουρκικός Μινώταυρος απαιτεί το μισό Αιγαίο και όχι μόνο.

Είναι σημαντικό να αντιληφθούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα, μαζί και η ισχυρή Ελληνοαμερικανική κοινότητα και η οργάνωση HALC, ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να ανήκει στην ίδια στρατιωτική συμμαχία με την Τουρκία. Είτε θα γίνουν βήματα για αποπομπή της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ, είτε η Ελλάδα πρέπει να αναζητήσει και να δημιουργήσει συμμαχίες επί ίσοις όροις με χώρες που πραγματικά θα εγγυηθούν την κρατική της κυριαρχία, αλλά και θα δεσμευτούν για ανατροπή των τετελεσμένων της Τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.

Αντώνης Τρακκίδης, Γεροσκήπου, Πάφος, Κύπρος.

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News