Σημαντικές αυξήσεις παρατηρούνται στις τιμές στα προϊόντων για το πασχαλινό τραπέζι σε σύγκριση με την περσινή χρονιά. Συγκεκριμένα παρατηρούνται αυξήσεις ιδιαίτερα στο κρέας, με τα αμνοερίφια ντόπια ολόκληρα και κομμάτια να έχουν την περισσότερη αύξηση ενώ λιγότερη αλλά πάλι σημαντική αύξηση σημειώνουν το βοδινό top side ντόπιο και ο βοδινός κιμάς. Σημαντικές είναι επίσης οι τιμές στις φλαούνες. Σύμφωνα με το προκαταρκτικό παρατηρητήριο της προηγούμενης εβδομάδα, καταγράφεται αύξηση της τάξης του 25% στα μικρά, ντόπια αμνοερίφια μέχρι ενός κιλού σε σχέση με το 2022 ενώ στα ντόπια, ολόκληρα αμνοερίφια παρατηρείται μέχρι και 24% αύξηση. Ενδεικτικά η μέση τιμή των αμνοεριφίων ήταν το 9 ευρώ το 2022, ενώ τώρα 11.30 ευρώ. Όσο αφορά τον βοδινό κιμά και το βοδινό topside ντόπιο, καταγράφονται αυξήσεις της τάξης του 13-16%», εξήγησε.
Custom Ad 1