Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
23.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΠαγκόσμιος συναγερμός: Επίθεση Ιράν σε Ισραήλ - Σειρήνες ηχούν στην Ιερουσαλήμ

Παγκόσμιος συναγερμός: Επίθεση Ιράν σε Ισραήλ – Σειρήνες ηχούν στην Ιερουσαλήμ

Share

Σειρήνες ηχήσαν στην πόλη της Ιερουσαλήμ, λίγη ώρα μετά την επίθεση με drones που ξεκίνησε το Ιράν προς το Ισραήλ..

Εκτιμάται πως το Ιράν έχει εκτοξεύσει πέντε σμήνη drones, ενώ μεταξύ των τελευταίων επιθέσεων εκτοξεύθηκαν και πύραυλοι τύπου κρουζ. Εκτιμάται ότι τα ισραηλινά συστήματα αεράμυνας είναι ικανά να αντιμετωπίσουν αυτού του τύπου τα drones, εφόσον όμως δεν προκληθεί κορεσμός που θα «τυφλώσει» τα συστήματα αυτά.

Για τον λόγο αυτό, το Ισραήλ με τους στενούς του συμμάχους επιδιώκει να αποκρούσει μέρος των drones πριν φτάσουν στο δικό του έδαφος. Τα drones εκτιμάται ότι μεταφέρουν 20 κιλά εκρηκτικών έκαστο, θεωρούνται όμως «αναλώσιμα» και στόχος τους είναι να απορροφήσουν τα πρώτα κύματα της πυραυλικής αεράμυνας του Ισραήλ, ώστε κατόπιν να ακολουθήσουν εκτοξεύσεις πυραύλων από το Ιράν και τους συμμάχους του.

Οι Φρουροί της Επανάστασης —επίλεκτο σώμα των ενόπλων δυνάμεων του Ιράν— ανακοίνωσαν απόψε πως η «μεγάλη» επιχείρηση με τη χρήση drones και πυραύλων και την οποία διεξάγουν βάφτισαν «Αληθινή Υπόσχεση», αποτελεί «μέρος της τιμωρίας του Ισραήλ» για τα «πολυάριθμα εγκλήματά του», όπως μετέδωσε η ιρανική κρατική τηλεόραση.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, στην Ιερουσαλήμ ήχησαν σειρήνες ενώ λίγο αργότερα σύμφωνα με μαρτυρίες ακούστηκαν ήχοι εκρήξεων, τους οποίους τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης αποδίδουν σε εναέριες αναχαιτίσεις των ιρανικών drones. Νωρίτερα ο στρατός του Ισραήλ, προειδοποίησε τους κατοίκους ορισμένων περιοχών να είναι σε ετοιμότητα, σε περίπτωση που χρειαστεί να μεταφερθούν σε καταφύγια.

Συγκεκριμένα προειδοποίησε τους κατοίκους των περιοχών των υψιπέδων του Γκολάν, της Νεβατίμ, της Ντιμόνα και της Εϊλάτ να είναι έτοιμοι να σπεύσουν στα καταφύγια αν χρειαστεί, δίνοντας παράλληλα την οδηγία να μην απομακρύνονται από αυτά.

Στο μεταξύ Αμερικανοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι δυνάμεις των ΗΠΑ κατέρριψαν drones από το Ιράν που όδευαν προς το Ισραήλ, χωρίς όμως, να κάνουν αναφορά σε συγκεκριμένους αριθμούς.

Συγκεκριμένα εχει αναφερθεί ότι Αμερικανικά και βρετανικά συστήματα αεράμυνας κατέρριψαν μεγάλο αριθμό ιρανικών drones, πριν φτάσουν στον στόχο τους. Βρετανικά πολεμικά αεροσκάφη κατέρριψαν ιρανικά drones επάνω από περιοχές της μεθορίου Ιράκ-Συρίας, όπως μετέδωσε το ισραηλινό δίκτυο CH 12 TV. Το CNN, επικαλούμενο δύο Αμερικανούς αξιωματούχους, μεταδίδει πως τα συστήματα αεράμυνας των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή έχουν αναχαιτίσει «περισσότερα από 100» ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

 

 

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News