Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
17.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήCOSMOS SPORTSΠαρί-Ντόρτμουντ έκλεισαν θέση για τα ημιτελικά του Champions League

Παρί-Ντόρτμουντ έκλεισαν θέση για τα ημιτελικά του Champions League

Share

Παρί Σεν Ζερμέν και Ντόρτμουντ πέτυχαν χθες βράδυ δύο πολύ τεράστιες ανατροπές απέναντι σε Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο, και προκρίθηκαν στα ημιτελικά του Champions League, συνθέτοντας το πρώτο ζευγάρι που θα διεκδικήσει τη μεγάλη πρόκριση για τον τελικό της 1ης Ιουνίου στο Wembley.

Απόψε διεξάγονται οι άλλοι δύο μεγάλοι επαναληπτικοί προημιτελικοί των 10 γκολ των πρώτων αγώνων. Η Μπάγερν υποδέχεται στο Μόναχο την Άρσεναλ στον επαναληπτικό του 2-2 του Λονδίνου και η Σίτι φιλοξενεί στο Μάντσεστερ την Ρεάλ στον επαναληπτικό του 3-3 της Μαδρίτης. Οι δύο αγώνες αρχίζουν στις 22:00.

Χθες βράδυ, η ομάδα του Παρισιού, επικράτησε της Μπαρτσελόνα με το εμφατικό 4-1 μέσα στη Βαρκελώνη και ανέτρεψε το εις βάρος της 3-2 στο Παρίσι.

Η Παρί ανέτρεψε όχι μόνο το σκορ του πρώτου αγώνα αλλά και του χθεσινού, καθώς βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 12΄ με γκολ του Ραφίνια. Ωστόσο, στη συνέχεια, εκμεταλλευόμενη την αποβολή του Αραούχο στο 36′ έφερε τα κάτω πάνω, ισοφαρίζοντας αρχικά στο  τα πάντα στο 40΄ με τον Ντεμπελέ.

Στη συνέχεια, η γαλλική ομάδα πήρε προβάδισμα με 2-1 στο 54΄ με τον Βιτίνια, πήρε σκορ πρόκρισης με πέναλτι που πέτυχε στο 61΄ ο Μπαπέ, με τον ίδιο παίκτη να σφραγίζει την ευρεία νίκη-πρόκριση της Παρί στο 89΄.

Από την πλευρά της, η Μπορούσια Ντόρτμουντ, σε ένα εξαιρετικό σε θέαμα, γκολ και εναλλαγές σκορ, κατάφερε να επικρατήσει της Ατλέτικο Μαδρίτης με 4-2 και να ανατρέψει το εις βάρος της 2-1 του πρώτου αγώνα, εξασφαλίζοντας παράλληλα το εισιτήριο για τους ημιτελικούς μετά από 11 χρόνια.

Οι Βεστφαλοί κατάφεραν να πάρουν σκορ πρόκρισης στο πρώτο ημίχρονο με δύο γκολ σε διάστημα πέντε λεπτών, 34′  και 39′,  των Μπραντ και Μάαντσεν. Η ισπανική ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε είχε ωστόσο απάντηση στα γκολ των Γερμανών, μειώνοντας αρχικά στο 49′  με αυτογκόλ του Χούμελς σε 1-2, και ισοφαρίζοντας σε 2-2 με γκολ του Κορέα στο 64΄.

Η Ντόρτμουντ παρόλα αυτά, βρήκε τα ψυχικά αποθέματα αλλάζοντας ξανά το σκηνικό του παιγνιδιού. Στο 71΄ ο Φίλκρουγκ με κεφαλιά έδωσε ξανά προβάδισμα στους Βεστφαλούς, δίδοντας σκορ παράτασης, και τρία λεπτά αργότερα, στο 74′  ο Σάμπιτσερ έκανε το 4-2 στέλνοντας την Ντόρτμουντ στα ημιτελικά.

Συνοπτικά, τα αποτελέσματα και το υπόλοιπο πρόγραμμα έχει ως ακολούθως (σε παρένθεση το σκορ του πρώτου αγώνα):

Τρίτη 16 Απριλίου      

4-2 Ντόρτμουντ-Ατλέτικο Μαδρίτης   (1-2)

1-4 Μπαρτσελόνα-Παρί Σεν Ζερμέν   (3-2)

Τετάρτη 17 Απριλίου

22:00 Μπάγερν Μονάχου-Άρσεναλ        (2-2)

22:00 Μάντσεστερ Σίτι-Ρεάλ Μαδρίτης   (3-3)

Οι πρώτοι ημιτελικοί θα διεξαχθούν στις 30 Απριλίου και 1 Μαΐου και οι επαναληπτικοί στις 7 και 8 Μαΐου.

Τα ζευγάρια είναι:

Ντόρτμουντ-Παρί Σεν Ζερμέν

Άρσεναλ/Μπάγερν Μονάχου-Ρεάλ Μαδρίτης/Μάντσεστερ Σίτι

Ο μεγάλος Τελικός θα διεξαχθεί την 1η Ιουνίου στο Wembley του Λονδίνου.

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News