Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
13.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΠροειδοποιούν το Ισραήλ για Ράφα

Προειδοποιούν το Ισραήλ για Ράφα

Share

Τα Ηνωμένα Έθνη προειδοποιούν το Ισραήλ, πως μια στρατιωτική επιχείρηση ευρείας κλίμακας στη Ράφα, ενέχει σοβαρούς κινδύνους για περισσότερους από 1,2 εκατομμύριο Παλαιστινίους.

Ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Φόλκερ Τουρκ, τόνισε πως μια τέτοια επιχείρηση θα οδηγήσει σε περαιτέρω παραβιάσεις του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου και του δικαίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ο εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Στεφάν Ντουζαρίκ, παρουσίασε στοιχεία για την ανθρωπιστική βοήθεια που παρέχει ο Οργανισμός στους εκτοπισθέντες Παλαιστίνιους.

Ανέφερε ότι παρέχεται διατροφή σε σχεδόν 300 τοποθεσίες.

Είπε ακόμη, ότι η Unicef έχει επεκτείνει την εξωνοσοκομειακή περίθαλψη για παιδιά με οξύ υποσιτισμό σε 95 διαφορετικές τοποθεσίες στη Λωρίδα της Γάζας – συμπεριλαμβανομένων 36 στο Βορρά και 46 σημείων στη Ράφα.

Από πλευράς του, ο Γενικός Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, έχει τονίσει πως η ανθρωπιστική βοήθεια και οι αποστολές στη Γάζα χρειάζονται επειγόντως ασφαλή, διαρκή και ομαλή διέλευση στον παλαιστινιακό θύλακα, ώστε να εξυπηρετήσουν ανθρώπους που έχουν άμεση ανάγκη.

Την ίδια στιγμή, ο Στεφάν Ντουζαρίκ επεσήμανε πως ο ΟΗΕ συνεχίζει να αντιμετωπίζει μεγάλα εμπόδια, τα οποία περιορίζουν την κλίμακα της παρεχόμενης ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News