Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
18.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΚΥΠΡΟΣΣτα ύψη οι τιμές - Δυσοίωνες προβλέψεις

Στα ύψη οι τιμές – Δυσοίωνες προβλέψεις

Share

Οι χαμηλότεροι ρυθμοί αύξησης του πληθωρισμού δεν οδήγησαν σε μείωση των τιμών σε βασικά είδη διατροφής. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας τον Μάρτιο ο πληθωρισμός παρουσίασε αύξηση με ρυθμό 5,8%, ενώ την ίδια στιγμή παρουσιάζεται αλματώδης αύξηση σε βασικά αγαθά πρώτης ανάγκης. Συγκριτικά με τον Μάρτιο του 2022 στον ηλεκτρισμό καταγράφηκε αύξηση της τάξης του 34,4 %, ενώ αυξήσεις κατά 15% παρουσιάζονται σε στέγαση, ύδρευση, υγραέριο. Σε εστιατόρια και ξενοδοχεία καταγράφεται αύξηση της τάξης του 8,4%, ενώ η τιμή της ζάχαρης αυξήθηκε κατά 61%.Επίσης σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2023 η μεγαλύτερη μεταβολή παρατηρήθηκε στην κατηγορία Ένδυση- Υπόδηση κατά 9,2 %.

Χθες το ανώτατο στέλεχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Φίλιπ Λέιν προειδοποίησε από τη Λευκωσία ότι ο πληθωρισμός στα τρόφιμα θα αυξηθεί το επόμενο διάστημα.

Στο μεταξύ ενώ στην Κύπρο η κυβέρνηση συνεχίζει να επεξεργάζεται τον τρόπο που θα προχωρήσει για την επιδότηση των επιτοκίων που συνεχίζουν να αυξάνονται, στην Ελλάδα οι 4 συστημικές τράπεζες ανακοίνωσαν προχθές την απόφαση τους για πάγωμα των επιτοκίων για να διευκολύνουν τους δανειολήπτες μπροστά στις επικείμενες αυξήσεις που προωθεί η Ευρωπαϊκή κεντρική Τράπεζα.

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News