Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
23.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήCOSMOS SPORTSΣτην πιο καθοριστική στροφή της μάχης για τον τίτλο μπαίνει το Πρωτάθλημα

Στην πιο καθοριστική στροφή της μάχης για τον τίτλο μπαίνει το Πρωτάθλημα

Share

Στην πιο καθοριστική στροφή στη μάχη για την κατάκτηση του τίτλου, εισέρχεται το Πρωτάθλημα.

Η 8η αγωνιστική της β΄ φάσης του Α΄ Ομίλου περιλαμβάνει δύο αναμετρήσεις «τελικούς» που ενδεχομένως να καθορίσουν πολλά ενόψει των τελευταίων δύο αγωνιστικών που θα ακολουθήσουν.

Το πρωτοπόρο ΑΠΟΕΛ που προηγείται στη βαθμολογία με 69 βαθμούς έναντι 68 της ΑΕΚ και 65 της Ομόνοιας, υποδέχεται τον Άρη στο ΓΣΠ, ο οποίος έχει τεθεί ουσιαστικά εκτός μάχης τίτλου αλλά διεκδικεί την 3η θέση που θα του εξασφαλίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Η νίκη για το ΑΠΟΕΛ είναι μονόδρομος καθώς στις τελευταίες δύο αγωνιστικές αντιμετωπίζει την Ομόνοια και την ΑΕΚ. Αν η νίκη αυτή επιτευχθεί, το ΑΠΟΕΛ θα έχει κάνει το πρώτο και πολύ σημαντικό βήμα για τον τίτλο, ιδιαίτερα αν συνδυαστεί και με απώλειες της ΑΕΚ στο ντέρμπι με την Ομόνοια.

Από την πλευρά του ο Άρης θέλει και αυτός τη νίκη, ευελπιστώντας ήττα της Ομόνοιας από την ΑΕΚ ώστε να πλησιάσει στον πόντο το «τριφύλλι» και να μπει ξανά δυναμικά στην υπόθεση εξόδου στην Ευρώπη.

Στον άλλο «τελικό», η ΑΕΚ υποδέχεται την Ομόνοια σε ένα πολύ μεγάλο και άκρως καθοριστικό παιγνίδι. Αν η ΑΕΚ κερδίσει, θα παραμείνει τουλάχιστον στον ένα βαθμό πίσω από την κορυφή αν το ΑΠΟΕΛ κερδίσει, ενώ μπορεί και να αναρριχηθεί στην 1η θέση αν οι «γαλαζοκίτρινοι» της Λευκωσίας έχουν απώλειες από τον Άρη. Όπως και να έχει η ΑΕΚ με νίκη θα πάει λογικά σε ντέρμπι τίτλου στην τελευταία αγωνιστική στο ΓΣΠ με το ΑΠΟΕΛ.

Η Ομόνοια από την πλευρά της, θέλει νίκη που θα της δώσει δικαίωμα να πιστέψει στην κατάκτηση του τίτλου. Αν η νίκη της συνδυαστεί με απώλειες του ΑΠΟΕΛ, τότε οι «πράσινοι» θα φιλοξενήσουν το ΑΠΟΕΛ την επόμενη αγωνιστική και με νίκη θα ανέβουν στην κορυφή του πρωταθλήματος και θα είναι αγκαλιά με τον τίτλο.

Σε περίπτωση νίκης της Ομόνοιας επί της ΑΕΚ και ήττας του ΑΠΟΕΛ από τον Άρη, οι τρεις διεκδικητές του τίτλου θα έχουν την ελάχιστη διαφορά μεταξύ τους. Δηλαδή το ΑΠΟΕΛ θα βρίσκεται στους 69 βαθμούς, η ΑΕΚ στους 68 και η Ομόνοια επίσης στους 68 με τις δύο τελευταίες αγωνιστικές να περιλαμβάνει τους αγώνες Ομόνοια-ΑΠΟΕΛ και ΑΠΟΕΛ-ΑΕΚ.

Σε κάθε περίπτωση, αυτή τη στιγμή, πριν την διεξαγωγή της 8ης αγωνιστικής, πολλά σενάρια είναι ανοικτά στην υπόθεση τίτλου. Τα σενάρια αυτά ενδεχομένως να περιοριστούν με το πέρας της αγωνιστικής.

Το μόνο σίγουρο είναι πως το φετινό πρωτάθλημα είναι το συναρπαστικότερο στη μάχη για τον τίτλο των τελευταίων πολλών χρόνων.

Συνοπτικά, το πρόγραμμα των τελευταίων αγωνιστικών είναι:

8η Αγωνιστική, 21 Απριλίου

17:00 Πάφος – Ανόρθωση

19:00 ΑΕΚ – Ομόνοια

19:30 ΑΠΟΕΛ – Άρης

9η Αγωνιστική, 28 Απριλίου

19:00 ΑΕΚ – Ανόρθωση

19:00 Άρης – Πάφος

19:00 Ομόνοια – ΑΠΟΕΛ

10η Αγωνιστική, 11 Μαΐου

19:00 Ανόρθωση – Άρης

19:00 ΑΠΟΕΛ – ΑΕΚ

19:00 Πάφος – Ομόνοια

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News