Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
18.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΣυνέντευξη με τον δήμαρχο Πέγειας Μαρίνο Λάμπρου

Συνέντευξη με τον δήμαρχο Πέγειας Μαρίνο Λάμπρου

Share

Η αγάπη για την Πέγεια και το ενδιαφέρον για τα κοινά οδήγησαν τον Μαρίνο Λάμπρου αναμειχθεί με τα κοινά και όπως ο ίδιος δηλώνει στην συνέντευξη του στον «Αδέσμευτο» όσο περισσότερο «ανακατώνεσε» αυξάνεται και το ενδιαφέρον και έτσι το 2016 εκλέγηκε δήμαρχος στον δεύτερο μεγαλύτερο σε έκταση Δήμο της Κύπρου.
Το κυριότερο πρόβλημα του Δήμου του δηλώνει ότι είναι το κακό οδικό δίκτυο από την Κάτω Πάφο προς τον Κόλπο των Κοραλλιών, ενώ για τους «διάσημους» συνδημότες του δηλώνει ότι προσφέρουν καλή διαφήμιση στο εξωτερικό…
 

Ερ.: Δήμαρχος από το 2016, πως προέκυψε η εμπλοκή σας με την Τοπική Αυτοδιοίκηση;
Απ.: Πάντα ενδιαφερόμουν για τα κοινά και ιδιαίτερα για την Πέγεια. Το 2012 όταν εκλέγηκα Δημοτικός Σύμβουλος με την μισή θητεία να είμαι αντιδήμαρχος Πέγειας, και όσο περισσότερο «ανακατώνεσαι» αυξάνεται και το ενδιαφέρον και έτσι εκλέγηκα δήμαρχος.

Ερ.: Ήταν όνειρο σας να γίνεται κάποια στιγμή Δήμαρχος;
Απ.: Όχι δεν ήταν όνειρο μου, εξάλλου δεν προέχομαι από οικογένεια με πολιτικές βλέψεις απλά έτυχε. Μου έγινε η πρόταση από τα κόμματα ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και τους Οικολόγους και την αποδέχτηκα.

Ερ.: Πού γεννηθήκατε και πώς ήταν τα παιδικά σας χρόνια;
Απ.: Γεννήθηκα στην Πέγεια και φοίτησα στο Δημοτικό Σχολείο της Κοινότητας, ακολούθως φοίτησα στο Γυμνάσιο και Λύκειο Αγίου Νεοφύτου στην Πάφο. Μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής μου θητείας σπούδασα Πολιτικός Μηχανικός στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στην Αμερική.

Ερ.: Πως ήταν τα παιδικά σας χρόνια τότε που η Πέγεια ήταν ένα από τα μεγάλα χωριά της Πάφου;
Απ.: Τα παιδικά μου χρόνια στην Πέγεια που τότε ήταν μια κωμόπολη με λιγοστό τουρισμό, ήταν ξέγνοιαστα και πολύ όμορφα, με μπόλικο παιγνίδι με τα αδέλφια και τους φίλους στις αλάνες και την θάλασσα της περιοχής.

Ερ.: Έχετε φίλους από τότε; Διατηρείτε φιλίες μέχρι και σήμερα με παλιούς συγχωριανούς και συμμαθητές;
Απ.: Μέχρι και σήμερα διατηρώ τη φιλία μου με τους συγχωριανούς και τους παλιούς μου συμμαθητές.

Ερ.: Ποιες ήταν οι πρώτες εντυπώσεις σας από την Αμερική;
Απ.: Ήταν ένα νέο περιβάλλον για εμένα, αφού αμέσως μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής μου θητείας έφευγα από τη μικρή Κύπρο και την Πάφο, για μια μεγαλούπολη, για να φοιτήσω σε ένα μεγάλο πανεπιστήμιο και σε μια άλλη γλώσσα…

Ερ.: Αντιμετωπίσατε προβλήματα, δυσκολευτήκατε να προσαρμοστείτε;
Απ.: Όχι, δεν δυσκολεύτηκα να προσαρμοστώ, αφού τις πρώτες μέρες με βοήθησαν άλλοι Κύπριοι που σπούδαζαν εκεί για να βρω σπίτι και να αρχίσω τις σπουδές μου.

Ερ.: Τι έμεινε να θυμάστε από τη φοιτητική σας ζωή στην Αμερική;
Απ.: Η φοιτητική ζωή είναι στις θύμισες όλων μας, πόσο μάλλον για εμάς στην Αμερική που βρεθήκαμε σε μια μεγαλούπολη με τον τρόπο ζωής να είναι πολύ διαφορετικός απ’ ότι στην Κύπρο.Αμέσως μετά το τέλος των σπουδών μου επέστρεψα στην Πάφο και αρχικά ξεκίνησα να δουλεύω σε ιδιωτική εταιρεία μέχρι και το 2005 που λειτούργησα το δικό μου γραφείο.

Ερ.: Με τα καθήκοντα σας στην Δημαρχεία έχετε ελεύθερο χρόνο;
Απ.: Ο ελεύθερος μου χρόνος είναι πολύ λίγος και προσπαθώ να τον περνώ με τα παιδιά και την οικογένεια μου. Καθημερινά είμαι από πολύ νωρίς το πρωί στο γραφείο μου στον Δήμο, μέχρι αργά το απόγευμα, ενώ κάποιες φορές θα πρέπει και κατά τη διάρκεια της νύχτας να επιληφθούμε κάποιων καταστάσεων.

Ερ.: Οι δικοί σας άνθρωποι πως αντιμετωπίζουν το γεγονός ότι η δουλειά, σας κρατά μακριά τους για αρκετές ώρες;
Απ.: Προσπαθώ κυρίως τα Σαββατοκύριακα να έχω κάποιες ελεύθερες ώρες για την οικογένεια μου.

Ερ.: Ποια είναι τα χόμπι σας;
Απ.: Μου αρέσει πολύ το περπάτημα αλλά και να παρακολουθώ ποδόσφαιρο είτε από την τηλεόραση, είτε ζωντανά από το γήπεδο.

Ερ.: Ποια είναι η ομάδα που υποστηρίζετε;
Απ.: Υποστηρίζω την ομάδα της Πέγειας, δεν είμαι φανατικός οπαδός.

Ερ.: Ποιο είναι το αγαπημένο σας μέρος που επισκέπτεστε τακτικά;
Απ.: Αγαπώ όλη την Πέγεια αλλά περισσότερο μου αρέσει η παραλιακή περιοχή του Δήμου μας.

Ερ.: Θα μπορούσατε να ζήσετε μακριά από την Πέγεια;
Απ.: Ξεκάθαρα όχι, για αυτό και μόλις ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στην Αμερική επέστεψα πίσω.

Ερ.: Ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα σήμερα στον Δήμο σας;
Απ.: Νομίζω ότι έχουν ξεπεραστεί τα προβλήματα, αφού τον τελευταίο καιρό έχουν ξεκινήσει πολλά έργα προς όφελος των Δημοτών μας. Το κυριότερο πρόβλημα, είναι το οδικό δίκτυο και συγκεκριμένα ο κύριος δρόμος Πάφου –Πέγειας. Πάγιο αίτημα μας εδώ και χρόνια είναι η βελτίωση του συγκεκριμένου δρόμου, που καθημερινά εξυπηρετεί χιλιάδες κόσμου που διακινούνται στην περιοχή μας.

Ερ.: Ποιο θεωρείτε ότι είναι το σημαντικότερο έργο για την περιοχή σας;
Απ.: Θα αναφέρω δυο έργα υποδομής που εκτελούνται αυτή την περίοδο και είναι τα έργα στη Λεωφόρο Μιχαλάκη Κυπριανού και στον Παραλιακό Πεζόδρομο που θα βοηθήσουν πολύ τους Δημότες μας.

Ερ.: Το αμέσως επόμενο έργο που θέλετε να γίνει για τον Δήμο σας ποιο είναι;
Απ.: Ένα έργο που πρέπει άμεσα να προωθήσουμε είναι η κατασκευή κυματοθραυστών στον κόλπο του Ασκού, καθώς και βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων στο Δήμο μας, καθώς και μικρά έργα προς όφελος των πολιτών όπως ασφαλτοστρώσεις δρόμων.

Ερ.: Οι σχέσεις σας με του δημότες ποιες είναι;
Απ.: Έχω πάρα πολύ καλές σχέσεις με τους δημότες της Πέγειας και η πόρτα του γραφείου μου είναι πάντα ανοικτή. Καθημερινά δέχομαι κόσμο. Νομίζω έχω συναντηθεί αν όχι με όλους με τους περισσότερους δημότες.

Ερ.: Τι σας ζητούν οι δημότες που σας επισκέπτονται;
Απ.: Υπάρχουν δημότες που έρχονται για να επιλύσουν μικρά ή και μεγάλα προβλήματα, υπάρχουν φυσικά και δημότες που με επισκέπτονται για να φέρουν κάποιες εισηγήσεις και απόψεις.

Ερ.: Ικανοποιείτε τα αιτήματα των δημοτών;
Απ.: Όταν τα αιτήματα είναι λογικά ναι.

Ερ.: Το γεγονός ότι ο δήμος σας έχει ένα μεγάλο αριθμό ξένων μόνιμων κατοίκων πως το αντιμετωπίζετε; Οι «διάσημοι» δημότες πως σας βοηθούν;
Απ.: Ο μεγάλος αριθμός ξένων κατοίκων στην Πέγεια έχει και τα καλά, αλλά και κακά του. Οι περισσότεροι ξένοι είναι συνταξιούχοι με αρκετό ελεύθερο χρόνο και μπορούν να προφέρουν σε διαφορά προγράμματα εθελοντισμού, όμως έχουμε και κάποιους με ιδιοτροπίες και ιδιορρυθμίες, ενώ οι γνωστοί επώνυμοι ξένοι συνδημότες μας, μας προσφέρουν καλή διαφήμιση στο εξωτερικό…

Ερ.: Πού αποδίδεται εσείς προσωπικά τη μεγάλη επισκεψιμότητα της περιοχής κατά τους καλοκαιρινούς μήνες;
Απ.: Στη φυσική ομορφιά του δήμου μας που είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος σε έκταση δήμος ανά το Παγκύπριο με παραλιακές, αλλά και δασικές εκτάσεις.

Ερ.: Για την παραλία του Κόλπου των Κοραλλίων έχετε κάποιους προγραμματισμούς;
Απ.: Κάθε χρόνο προσπαθούμε να αναβαθμίζουμε την παραλία μας που είναι ξακουστή όχι μόνο στην Κύπρο και προτεραιότητα μας είναι να διαφυλαχθεί και να παραμείνει δημόσια παραλία για τον κόσμο. Η Παράλια του Κόλπου των Κοραλλίων είναι πηγή εσόδων για το Δήμο μας τα τελευταία χρόνια και στόχος μας παραμένει να προσφέρουμε όσες πιο πολλές ανέσεις μπορούμε στους επισκέπτες.

Ερ.: Για την ξακουστή και πολυτραγουδισμένη «Βρύση των Πεγιώτισσων» προγραμματίζετε οτιδήποτε;
Απ.: Η «Βρύση των Πεγιωτισσων» είναι ένα από τα αξιοθέατα του δήμου μας και σε συνεργασία με το Τμήμα Αρχαιοτήτων έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια εργασίες συντήρησης της. Πρόκειται για ένα σημαντικό μνημείο που βρίσκεται στο κέντρο του Δήμου μας στην αυλή μάλιστα του Δημαρχείου.

Ερ.: Έχετε άλλα δυο χρόνια στο τιμόνι του δήμου, έχετε πάρει τις αποφάσεις σας, θα επαναδιεκδικήσετε εκλογή το 2024;
Απ.: Είναι ακόμη πολύ νωρίς για να παρθούν αποφάσεις προς το παρόν είμαι αφοσιωμένος στην ολοκλήρωση των έργων που γίνονται στην περιοχή μας, αλλά και στην προώθηση και άλλων για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών μας.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΑΝΝΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News