Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
17.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΚΥΠΡΟΣΑναβρασμός στα αεροδρόμια Πάφου Λάρνακας

Αναβρασμός στα αεροδρόμια Πάφου Λάρνακας

Share

Αναστάτωση επικρατεί στα αεροδρόμια Πάφου και Λάρνακας λόγω της αντίδρασης των εργαζομένων στις εταιρίες επίγειας εξυπηρέτησης, οι οποίοι εκφράζουν φόβους ότι θα απολυθούν από τις εταιρίες στις οποίες εργάζονται.
Οι 70 εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο Πάφου κατήλθαν σε στάση εργασίας το βράδυ του περασμένου Σαββάτου και προειδοποιούν ότι θα επανέλθουν με δυναμικότερα μέτρα αν δεν διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας τους.
Από τη στάση εργασίας, επηρεάστηκαν συνολικά οκτώ πτήσεις που έφθασαν στον αερολιμένα Πάφου από αεροδρόμια της Ολλανδίας, Δανίας και Αγγλίας, με τους επιβάτες να μην μπορούν να παραλάβουν τις αποσκευές τους, και να περάσουν από τους απαραίτητους ελέγχους.
Σε δηλώσεις στο Radiocosmos ο Επαρχιακός Γραμματέας της ΣΕΚ Πάφου, Πέτρος Δημοσθένους, ανέφερε πως το προσωπικό της LGS Handling Ltd στο αεροδρόμιο Πάφου, κατήλθε σε δίωρη στάση εργασίας έπειτα από πληροφορίες ότι η εταιρεία θα απωλέσει την εξυπηρέτηση της Easy jet και θα την αναλάβει νέα εταιρεία, με αποτέλεσμα το προσωπικό να θορυβηθεί ότι θα χάσει την δουλειά του.
Εξάλλου, σε δηλώσεις ο Ανδρέας Ανδρέου, Επαρχιακός Γραμματέας ΠΑΣΕΥ ΠΕΟ, ανέφερε πως με την έλευση νέας εταιρείας στο αεροδρόμιο Πάφου το μέλλον των εργαζομένων είναι αβέβαιο. Πρόσθεσε πως η απαίτηση τους ως συντεχνίες είναι να διαφυλαχτούν οι θέσεις εργασίας και τα δικαιώματα των εργαζομένων. Ο κ. Ανδρέου είπε πως σε αντίθετη περίπτωση θα κατέλθουν σε πιο δυναμικά μέτρα.

Διαβεβαιώσεις
Τις επόμενες μέρες θα διαφανεί κατά πόσον οι διαβεβαιώσεις που έδωσε ο Υπουργός Μεταφορών Γιάννης Καρούσος έχουν αντίκρισμα. Προς το παρόν οι εργαζόμενοι ικανοποιήθηκαν από την δέσμευση του αρμόδιου Υπουργού, ότι οι θέσεις εργασίας θα διασφαλιστούν και ότι θα έχουν προτεραιότητα πρόσληψης όσοι βγουν πλεονάζον από τις εταιρίες που θα χάσουν την εξυπηρέτηση κάποιων αεροπορικών εταιριών.
Σε δηλώσεις και απαντώντας σε ερώτηση σε σχέση με ανησυχίες που εκφράστηκαν από εργαζόμενους στις υπηρεσίες εδάφους του Αεροδρομίου Πάφου, ότι ενδεχομένως θα μείνουν χωρίς δουλειά, ο κ. Καρούσος είπε ότι σε σύσκεψη στο Υπουργείο Μεταφορών ενημερώθηκαν οι συντεχνίες για όσα προβλέπονται στο εν λόγω διάταγμα ενώ ενημέρωσης θα τύχει και το Υπουργείο Εργασίας. «Είναι κατοχυρωμένοι οι εργαζόμενοι με διάταγμα του Υπουργού Μεταφορών, στο οποίο ξεκάθαρα αναφέρεται ότι η εργοδότηση πλεονάζοντος προσωπικού είναι μέρος της άδειας της εταιρείας η οποία αν δεν τηρεί τις συλλογικές συμβάσεις τότε ακυρώνεται και η άδεια», σημείωσε ο κ. Καρούσος.
Πρόσθεσε ότι «μέσα στους κανονισμούς των αεροδρομίων είναι ξεκάθαρο ότι για όποιες ανάγκες έχουν οι νέες εταιρείες προτεραιότητα δίδεται σε υπαλλήλους και εργαζομένους που είναι πλεονάζον προσωπικό από άλλες εταιρείες». Όπως είπε ο Υπουργός Μεταφορών «η νέα εταιρεία θα ξεκινήσει να προσλαμβάνει υπαλλήλους από τους υφιστάμενους που έχουν προτεραιότητα ενώ είναι από την 1η Νοεμβρίου που θα γίνει αυτή η αλλαγή, επομένως υπάρχει χρόνος για να γίνει αυτή η μετακίνηση». Ο Υπουργός δήλωσε ότι «του προκαλεί εντύπωση ότι μόλις προχθές το βράδυ υπέγραψε η νέα εταιρεία υπηρεσιών εδάφους με μεγάλη αεροπορική εταιρεία» και διερωτήθηκε «πώς γίνεται μέσα σε λίγες ώρες να ανακοινώνει κάποια εταιρεία ότι θα βγάλει πλεονάζον προσωπικό».

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News