Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
20.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΠΑΦΟΣΑνάσταση των τουριστικών περιοχών στην Πάφο

Ανάσταση των τουριστικών περιοχών στην Πάφο

Share

 

Υψηλές πληρότητες και στα αγροτουριστικά καταλύματα

Υψηλές πληρότητες κατέγραψαν όλα τα τουριστικά καταλύματα της  Πάφου για τις γιορτές του Πάσχα. Οι τουριστικές περιοχές από τον Πωμό μέχρι τα Κούκλια έσφυζαν από ντόπιους και ξένους επισκέπτες. Υψηλές πληρότητες που κυμάνθηκαν  στο  με 70% με 80% κατέγραψαν και τα αγροτουριστικά καταλύματα δίνοντας ζωές σε πολλές μικρές κοινότητες της επαρχίας. Στα ξενοδοχεία της Πάφου οι πληρότητες ήταν ικανοποιητικές για την εποχή και οι ειδικές προσφορές για το Πάσχα αξιοποιήθηκαν από αρκετούς Κύπριους οι οποίοι επέλεξαν την Πάφο για τις διακοπές τους. Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν την Κυριακή του Πάσχα την Δευτέρα και την Τρίτη οδήγησαν πολλούς ντόπιους και ξένους στις παραλίες.  Αυτή την εβδομάδα στα ξενοδοχεία αναμένεται να παρατηρηθεί μικρή κάμψη όμως από τις αρχές Μαίου οι πληρότητες αυξάνονται και πάλι.

 

Αγροτουριστικά

Από τις αρχές Απριλίου είχε καταγραφεί αυξημένο ενδιαφέρον για τα αγροτουριστικά καταλύματα. Σύμφωνα με στοιχεία που παραχώρησε του Υφυπουργείου Τουρισμού, η πληρότητα στα αγροτουριστικά καταλύματα κυμάνθηκε στο 70%-80%. Αντίστοιχη εικόνα υπήρχε και κατά την περίοδο των διακοπών Χριστουγέννων – Πρωτοχρονιάς. Σημειώνεται ότι οι τιμές βρίσκονται περίπου στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, με κάποιες εξαιρέσεις, παρά τις αυξήσεις που υπάρχουν λόγω του πληθωρισμού, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις διαπιστώνεται ότι οι τιμές είναι πιο χαμηλές από εκείνες κατά τις περιόδους των καλοκαιρινών και των χειμερινών διακοπών. Στα αγροτουριστικά καταλύματα οι  μέσες τιμές  ξεκινούσαν από 60 ευρώ για 2 άτομα το βράδυ.

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News