Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024
29.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΠΡΟΤΑΣΕΙΣΕξορμήσεις σε χωριά της Πάφου για φαγητό

Εξορμήσεις σε χωριά της Πάφου για φαγητό

Share

Η Πάφος είναι γνωστή για τα γραφικά χωριά της και την ευκαιρία που μας δίνει για κοντινές εξορμήσεις. Μια καλή παρέα, ένα δροσερό καφεδάκι, νόστιμο φαγητό και παγωμένο κρασί ή μπύρα συμπληρώνουν την εξόρμησή μας στα πανέμορφα χωριά της Πάφου.

Παρακάτω συγκεντρώσαμε μέσα από το Pafos Out αγαπημένα καφέ, ψητοπωλεία και παραδοσιακές κυπριακές ταβέρνες της υπαίθρου για να ξέρεις πού θα απολαύσεις νόστιμα μεζεδάκια την επόμενη φορά που θα βρεθείς στα συγκεκριμένα χωριά της Επαρχίας Πάφου.

Αν ο προορισμός σου είναι προς τα ανατολικά τότε επιβάλλεται να κάνεις μια στάση στα Κούκλια. Επισκεφτείτε το τοπικό μουσείο Παλαίπαφου και στη συνέχεια καθίστε για καφέ ή πρωινό στο The Meeting Place. Όπως λέει και το όνομα του μαγαζιού πρόκειται για ένα σημείο συνάντησης! Απολαμβάνεις τον πρωινό καφέ σου ή το απογευματινό σου τσάι με τη συνοδεία ενός σπιτικού κέικ ή ακόμη μπορείς να δοκιμάσεις λαχταριστά σπιτικά burgers και πολλά άλλα από το πλούσιο μενού.

Αν πάλι θέλεις να συνδυάσεις την εκδρομή σου στα Κούκλια με νόστιμους κυπριακούς μεζέδες τότε επιλογή σου είναι σίγουρα η Ταβέρνα του Εφραίμ στο κέντρο του χωριού. Αφεθείτε στα χέρια της κ. Μαρίας και απολαύστε παραδοσιακούς μεζέδες. Οπωσδήποτε πρέπει να παραγγείλετε τη χωριάτικη σαλάτα μέσα σε ζεστό καρβέλι ψωμί, σήμα κατατεθέν της ταβέρνας. Δοκιμάστε, επίσης, χαλούμι σερβιρισμένο με μέλι και κανέλα, τα παϊδάκια και το στιφάδο που είναι σκέτη απόλαυση.

Στα highlights και των δύο πιο πάνω σημείων στα Κούκλια είναι οι μουσικές βραδιές με πολύ χορό και διασκέδαση.

Ένα από τα πιο γνωστά και γραφικά χωριά της Πάφου που αποτελεί πλέον έναν hot spot προορισμό είναι ο Κάθηκας. Πέρα από την απολαυστική διαδρομή το χωριό φημίζεται και τις ταβέρνες του. Ξεχωρίζουμε και συστήνουμε ανεπιφύλακτα την Ταβέρνα του Γιάννη. Απολαύστε παραδοσιακό κυπριακό μεζέ, φτιαγμένο με αγάπη και μεράκι, καλοψημένα κρεατικά αλλά και μαγειρευτά φαγητά και όλα αυτά σε μια όμορφη παραδοσιακή αυλή που θα σε κάνει να νιώσεις σαν στο σπίτι σου.

Και αν η επιλογή μας είναι διακοπές στην Πόλη Χρυσοχούς και ψάχνουμε μια εναλλακτική πρόταση πέρα από ψάρι τότε επισκεφθείτε Της Πίτσας τα Μεζεκλίκια όπου μπορείτε να απολαύσετε ολόφρεσκες χειροποίητες πίτσες, μακαρονάδες, σουβλάκια, ψητά σχάρας ή ακόμα και μουσακά που συνθέτουν έναν μακρύ κατάλογο από γευστικά πιάτα. Στα highlights του μαγαζιού είναι το περίφημο Κρητικό «Αντικριστό» που σερβίρεται κάθε Κυριακή.

Αν δεν θέλεις να απομακρυνθείς ιδιαίτερα από την Πάφο κάνε μια βόλτα στο χωριό Τρεμιθούσα που βρίσκεται ανάμεσα στα χωριά Μεσόγη, Τάλα και Έμπα. Εκεί στον κύριο δρόμο για την Πόλη Χρυσοχούς θα συναντήσουμε το Acropolis Tavern. Μια παραδοσιακή ταβέρνα, ένα οικογενειακό περιβάλλον με αρκετό χώρο για τα παιδιά, εξαιρετικό φαγητό, άριστη εξυπηρέτηση και καλές τιμές.

Τέλος, αν η κατεύθυνσή μας είναι προς Λεμεσό αξίζει μια στάση στο Πισσούρι. Εδώ επιλέγουμε το Captain’s Bay. Απολαμβάνουμε το μπάνιο μας στον γραφικό κόλπο του Πισσουρίου και στη συνέχεια καφέ, πρωινό ή μεσημεριανό σε αυτό το υπέροχο εστιατόριο δίπλα στη θάλασσα. Οι επιλογές είναι πολλές: ντόπιο φρέσκο ψάρι, κρεατικά και παραδοσιακά κυπριακά πιάτα.

Για περισσότερες πληροφορίες και επιλογές μπείτε στο Pafos Out στη σελίδα:
https://www.cosmosnews.com.cy/pafos-out/

 

 

Δείτε επίσης:

Πού πάμε για ψάρι στην Πάφο

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News