Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
21.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΠΑΙΔΕΙΑΕπεκτείνεται η λειτουργία Ολοήμερων και Θερινών Σχολείων

Επεκτείνεται η λειτουργία Ολοήμερων και Θερινών Σχολείων

Share

Την επέκταση του χρόνου λειτουργίας των Ολοήμερων και των Θερινών Σχολείων αποφάσισε το Υπουργείο Παιδείας. Συγκεκριμένα, όπως ανέφεραν εκπρόσωποι του Υπουργείου στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας, η οποία συνήλθε την Τετάρτη για να συζητήσει τους Κανονισμούς της Δημοτικής Εκπαίδευσης, αποφασίστηκε η έναρξη των ολοήμερων σχολείων από τον Σεπτέμβριο και το κλείσιμό τους στα τέλη Ιουνίου, το άνοιγμα των θερινών σχολείων την πρώτη Δευτέρα μετά το κλείσιμο των κανονικών σχολείων και το κλείσιμό τους στα τέλη Ιουλίου. Ακόμη, κατοχυρώνεται ότι τα παιδιά με αναπηρία θα έχουν συνοδό κατά τους θερινούς μήνες.

Μετά από αυτές τις εξελίξεις, ολοκληρώθηκε η κατ’ άρθρον συζήτηση των κανονισμών της Δημοτικής Εκπαίδευσης και το θέμα θα οδηγηθεί στην Ολομέλεια της επόμενης εβδομάδας. Σε δηλώσεις τους μετά το τέλος της συνεδρίας της Επιτροπής, οι Βουλευτές εξέφρασαν την ικανοποίησή τους με τις αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας.

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας, Παύλος Μυλωνάς, αναφερόμενος στις αλλαγές στους κανονισμούς της Δημοτικής Εκπαίδευσης, είπε ότι οι πιο σημαντικές αποφάσεις είναι η απαγόρευση των κινητών τηλεφώνων, η αύξηση των Ολοήμερων Σχολείων, καθώς η παράταση του χρόνου με εκπαιδευτικό περιεχόμενο τα απογεύματα. «Έχουμε πετύχει πολλά στη Δημοτική Εκπαίδευση και απομένουν η Μέση και η Τεχνική Εκπαίδευση», πρόσθεσε.

Ο κ. Μυλωνάς συνεχάρη όλα τα μέλη της Επιτροπής Παιδείας που στήριξαν τις προσπάθειες «μακριά από κομματικές ατζέντες» και ευχαρίστησε το Υπουργείο Παιδείας (συμπεριλαμβανομένων της Υπουργού και των τεχνοκρατών) γιατί «λειτούργησαν με τρόπο που έφερε αποτελέσματα».

Την ικανοποίησή τους εξέφρασαν και όλοι οι βουλευτές μέλη της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής, επισημαίνοντας πόσο σημαντικές θα είναι για την παιδεία μας οι συγκεκριμένες αποφάσεις.

Μαθητές με μεταναστευτική βιογραφία

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνεδρίας της Επιτροπής Παιδείας, ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ, Γιώργος Κάρουλλας, ανέφερε ότι έθεσε το ζήτημα για το ενδεχόμενο μείωσης των παιδιών ανά τμήμα σε σχολεία με υψηλό ποσοστό παιδιών με μεταναστευτική βιογραφία, καθώς και για το ενδεχόμενο καλύτερης κατανομής παιδιών με μεταναστευτική βιογραφία.

«Αναμένουμε τις θέσεις και τον προγραμματισμό του Υπουργείου Παιδείας καθώς και την ενδεχόμενη λήψη αποφάσεων από το Υπουργικό Συμβούλιο», είπε. «Αποστείλαμε σχετική κοινοβουλευτική ερώτηση στον αρμόδιο Υπουργό και αναμένουμε απαντήσεις», κατέληξε.

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News