Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
22.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΚατέλαβε προπύργια της Χαμάς στην Γάζα - Τι υποστηρίζει ο Ισραηλινός στρατός

Κατέλαβε προπύργια της Χαμάς στην Γάζα – Τι υποστηρίζει ο Ισραηλινός στρατός

Share

Επί του εδάφους, ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε πως ύστερα από σκληρές – πολύωρες μάχες, έθεσε υπό τον έλεγχό του το βόρειο τμήμα της Γάζας, καταλαμβάνοντας προπύργια της Χαμάς.

Όπως μεταδίδεται, δεκάδες Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια σφοδρών βομβαρδισμών στον προσφυγικό καταυλισμό Τζαμπαλίγια.

Η Χαμάς υποστηρίζει ότι τα τελευταία τρία 24ωρα, η ισραηλινή αεροπορία έπληξε οκτώ νοσοκομεία στη Γάζα.

Στο μεταξύ, η ένταση κορυφώνεται και στη Δυτικό Όχθη.

Δέκα Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και είκοσι τραυματίστηκαν από τις ισραηλινές δυνάμεις, κατά τη διάρκεια επιδρομής στη πόλη και στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζενίν.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι διεξάγει αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις στην Τζενίν, χωρίς να δίδει περισσότερες διευκρινίσεις.

Επιδρομές του Ισραήλ καταγράφηκαν και στον καταυλισμό Αμάρι στη Ραμάλα, με τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazzera να κάνει αναφορά για πολλούς τραυματίες.

Σύμφωνα με νεότερο απολογισμό του υπουργείου Υγείας στη Γάζα, από την έναρξη των συγκρούσεων στις 7 Οκτωβρίου, περισσότεροι από δέκα χιλιάδες – οκτακόσιοι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στον παλαιστινιακό θύλακα.

Στα θύματα, συγκαταλέγονται τέσσερις χιλιάδες τετρακόσια παιδιά και τρεις χιλιάδες γυναίκες.

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκονται συνομιλίες, με τη μεσολάβηση του Κατάρ και των Ηνωμένων Πολιτειών, ώστε να υπάρξει κατάπαυση του πυρός για μικρό χρονικό διάστημα, όπως ζητά η Χαμάς – με αντάλλαγμα την απελευθέρωση ομήρων.

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News