Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
22.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΜάχες σώμα με σώμα σε Γάζα και Τζενίν

Μάχες σώμα με σώμα σε Γάζα και Τζενίν

Share

Σφίγγει ολοένα και περισσότερο ο ισραηλινός κλοιός γύρω από το νοσοκομείο Αλ Σίφα στο κέντρο του αστικού ιστού της Γάζας, όπου το Τελ Αβίβ εκτιμά ότι βρίσκεται το αρχηγείο της Χαμάς. Σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται από το μέτωπο των συγκρούσεων, οι μάχες στους δρόμους της πόλης διεξάγονται σώμα με σώμα ανάμεσα στις ειδικές δυνάμεις του ισραηλινού στρατού και στους ενόπλους της Χαμάς. Όπως αναφέρουν πηγές από τον Ισραηλινό Στρατό, οι δυνάμεις του Ισραήλ έχουν «στενέψει» την περίμετρο γύρω από το νοσοκομείο Αλ Σίφα.

 

Μάχες παντού

Τουλάχιστον 18 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν χθες σε συγκρούσεις με τον ισραηλινό στρατό, σε διάφορες περιοχές της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, οι 14 από αυτούς στην Τζενίν, μια πόλη προπύργιο ενόπλων οργανώσεων, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής. Η επιδρομή στην Τζενίν είναι η φονικότερη επιχείρηση των ισραηλινών δυνάμεων στη Δυτική Όχθη από το 2005, με βάση την καταμέτρηση των Ηνωμένων Εθνών. Αργά χθες βράδυ, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε «αντιτρομοκρατική επιχείρηση στον (προσφυγικό) καταυλισμό της Τζενίν», κατά την οποία «σκοτώθηκαν περισσότεροι από 10 τρομοκράτες» και «περισσότεροι από 20 καταζητούμενοι ύποπτοι συνελήφθησαν». Μεταξύ αυτών ήταν και δύο μέλη του Ισλαμικού Τζιχάντ που «πυροβολούσαν» ή «έθεταν σε κίνδυνο» τους στρατιώτες, αναφέρεται. Στην πόλη Τζενίν και τον γειτονικό καταυλισμό, όπου κατοικούν περίπου 23.000 άνθρωποι, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, σημειώνονται τακτικά συγκρούσεις τους τελευταίους μήνες. Η Τζενίν, όπως όλες οι μεγάλες πόλεις της Δυτικής Όχθης, είναι υπό τον έλεγχο της Παλαιστινιακής Αρχής και των δυνάμεων ασφαλείας της.

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News