Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
22.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΠΑΙΔΕΙΑΜπερδέματα στο ΤΕΠΑΚ Πάφου- Αντιδρούν οι φοιτητές

Μπερδέματα στο ΤΕΠΑΚ Πάφου- Αντιδρούν οι φοιτητές

Share

Βάζουν φρένο οι φοιτητές του ΤΕΠΑΚ

Αντιδρούν στην μεταφορά της ολόκληρης της σχολής τουρισμού στην Πάφο

 

Οι φοιτητές του Τμήματος Διοίκησης Τουρισμού -Φιλοξενίας και επιχειρηματικότητας του ΤΕΠΑΚ, είναι αντίθετοι με την πρόταση της Συγκλήτου για μεταφορά ολόκληρη της σχολής στην Πάφο από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Αυτή είναι μια πρόταση της διεύθυνσης του Πανεπιστημίου η οποία όμως δεν έχει συζητηθεί ακόμη επίσημα και δεν υπήρξε οποιαδήποτε διαβούλευση δήλωσε στο Radiocosmos ο εκπρόσωπος των φοιτητών της σχολής Κωσταντίνος Καρσεράς.

Οι φοιτητές που είναι στο 2ο και 3ο έτος είπε, δεν είχαν καμιά προηγούμενη ενημέρωση ότι υπήρχε ένα τέτοιο ενδεχόμενο για διακοπή των σπουδών τους στη Λεμεσό και συνέχιση τους στην Πάφο.

Ο κ. Καρσεράς, επιβεβαίωσε ότι το βράδυ της Τρίτης οι φοιτητές του 2ου και 3ου έτους της σχολής πραγματοποίησαν έκτακτη γενική συνέλευση στην οποία αποφάσισαν να ζητήσουν από τις αρχές του Πανεπιστημίου η σχολή να επεκταθεί σταδιακά στην Πάφο όπως ήταν και το αρχικό πλάνο και τα μαθήματα από το 5ο έως και το 8ο εξάμηνο να μην προσφέρονται στην Πάφο, αφού έχουν ήδη κάνει τις διευθετήσεις για τη φοίτηση τους στη Λεμεσό.

Λόγω αυτών των αντιδράσεων, η απόφαση της Συγκλήτου που είχε προγραμματιστεί για την Τρίτη αναβλήθηκε για τις 22 Απριλίου.

Στο διάστημα που μεσολαβεί, η εκπρόσωποι των φοιτητών θα ενημερώσουν τις αρχές του Πανεπιστημίου και θα διαβουλευτούν μαζί τους.

Αν η Σύγκλητος του ΤΕΠΑΚ αποφασίσει να προχωρήσει στον σχεδιασμό και να υιοθετήσει την πρόταση για μεταφορά ολόκληρης της Σχολής στην Πάφο τότε θα συγκληθεί εκ νέου γενική συνέλευση των φοιτητών οι οποίοι θα λάβουν αποφάσεις.

Η πρόταση που συζητείται από την διεύθυνση του πανεπιστημίου για μεταφορά από τον Σεπτέμβριο ολόκληρης της Σχολής στην Πάφο αποσκοπεί στην καλύτερη οργάνωση της και την ανάπτυξη προγραμμάτων προς όφελος των φοιτητών.

Προς αυτή την κατεύθυνση την περασμένη εβδομάδα η Σύγκλητος ανέδειξε και κοσμήτορα της Σχολής Διοίκησης Τουρισμού -Φιλοξενίας και Επιχειρηματικότητας τον Αναστάσιο Ζωπιάτη.

Ένα πλεονέκτημα που θα προσφερθεί στους φοιτητές του ΤΕΠΑΚ στην Πάφο, είναι οι φοιτητικές εστίες που ανεγείρονται και αναμένεται να είναι έτοιμες αρχές Οκτωβρίου.

Πρόκειται για υποδομές που θα έχουν την δυνατότητα να φιλοξενήσουν 200 φοιτητές. Για τους φοιτητές ωστόσο που φοιτούν στο 2ο και 3ο έτος του ΤΕΠΑΚ, η μετακίνηση της Σχολής θα έχει επιπτώσεις, καθώς πολλοί έχουν συνδυάσει τις σπουδές τους με δουλειές, ή έχουν κάνει τις διευθετήσεις τους για την διαμονή και έχουν προγραμματίσει την ζωή τους με δεδομένο ότι θα φοιτούν στην Λεμεσό.

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News