Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
22.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΟργή στην Άγκυρα για την έκθεση προόδου της Ε.Ε

Οργή στην Άγκυρα για την έκθεση προόδου της Ε.Ε

Share

Η Τουρκία επικρίνει την Ευρωπαική Επιτροπή, οτι είναι προκατηλειμμένη εναντίον της, με αφορμή την έκθεση προόδου, στην οποια εκφράζονται εντονες επικρίσεις κατά της Αγκυρας, σε μια σειρά θεμάτων εξωτερικής πολιτικής και εσωτερικης διακυβέρνησης.

Ανακοίνωση του Τουρκικού υπουργείου εξωτερικών ισχυρίζεται  οτι η  έκθεση αντικατοπτρίζει τις παράνομες, όπως τις χαρακτηρίζει, θέσεις των Ελληνοκυπρίων και της Ελλάδας για την ανατολική Μεσόγειο, το Αιγαίο και την Κύπρο.

Υποστηρίζει επίσης οτι στην έκθεση  περιλαμβάνονται αβάσιμοι ισχυρισμοί και αδικαιολόγητες επικρίσεις,  ιδιαίτερα στις ενότητες που αφορούν το κράτος δικαίου,  τα θεμελιώδη δικαιώματα, τη διαφθορά και την ελέυθερία έκφρασης.

Η Τουρκία κατηγορεί επίσης την Ευρωπαική Ενωση ότι βρίσκεται στη λάθος πλευρά της Ιστορίας όσον αφορά στον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς,  προσθέτοντας  ότι οι οικουμενικές αξίες και οι ανθρωπιστικές αρχές θα πρέπει να ισχύουν και για τη Μέση Ανατολη

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News