Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
23.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣΠαρέμβαση Ν. Παλιού για την ανάπλαση στη Γεροσκήπου

Παρέμβαση Ν. Παλιού για την ανάπλαση στη Γεροσκήπου

Share

Χαιρετίζουμε την προκήρυξη διαγωνισμού για την κατασκευή του πολεοδομικού έργου ανάπλασης του παραδοσιακού πυρήνα Γεροσκήπου, ενός έργου που αναμένεται να συμβάλει στην αναζωογόνηση της πλέον υποβαθμισμένης περιοχής του Δήμου μας.

Δυστυχώς, δεν μπορούμε να αφήσουμε ασχολίαστο το γεγονός ότι το έργο προκηρύσσεται μετά από πολλές περιπέτειες, πολύχρονη και αδικαιολόγητη καθυστέρηση (πάνω από δώδεκα χρόνια). Μάλιστα, η απαράδεκτη ολιγωρία θα κοστίσει ακριβά στον Δήμο και στους πολίτες, αφού έχει εκτοξεύσει το εκτιμώμενο κόστος υλοποίησης του έργου κατά εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Επιπρόσθετα, στέρησε από το ιστορικό κέντρο της Γεροσκήπου μια ανάπλαση ζωτικής σημασίας.

Στη Νέα Αρχή που οραματιζόμαστε και προτείνουμε, τα έργα θα γίνονται στην ώρα τους, με διαφάνεια και με απόλυτο σεβασμό στα χρήματα των φορολογούμενων δημοτών. Θα αντιμετωπίσουμε τις υφιστάμενες παθογένειες και τις αδυναμίες, διαμορφώνοντας μια νέα κουλτούρα διαχείρισης των δημοτικών έργων, που θα μεριμνά για τη διασφάλιση του βέλτιστου αποτελέσματος.

Επιπρόσθετα, στο νέο αυτό ξεκίνημα χρειάζεται και μια νέα αντίληψη για τον ρόλο των δημοτών στα αναπτυξιακά σχέδια του Δήμου. Γι’ αυτό, για κάθε σημαντικό έργο, θα προηγείται δημόσια διαβούλευση με τους κατοίκους και δημόσια παρουσίαση των σχεδιασμών που επηρεάζουν τη ζωή τους.

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News