Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
22.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΠΑΦΟΣΠαρακάμπτουν τον Δήμο -Ενώνουν δυνάνεις ΕΤΑΠ - ΠΑΣΥΞΕ και ξενοδόχοι στης Πόλης...

Παρακάμπτουν τον Δήμο -Ενώνουν δυνάνεις ΕΤΑΠ – ΠΑΣΥΞΕ και ξενοδόχοι στης Πόλης Χρυσοχούς –

Share

Ενώνουν δυνάμεις  ΕΤΑΠ,  ΠΑΣΥΞΕ Πάφου και  ξενοδόχοι του διαμερίσματος Πόλεως Χρυσοχούς

Με πρωτοβουλία της ΕΤΑΠ και του ΠΑΣΥΞΕ Πάφου αλλά και μετά από αιτήματα  ξενοδόχων της περιοχής για λήψη πρωτοβουλιών για σωρεία διαχρονικών ζητημάτων που ταλανίζουν την περιοχή, πραγματοποιήθηκε χθες 31 Οκτωβρίου συνάντηση στην περιοχή Πόλεως  Χρυσοχούς.

Κατά την συνάντηση στην οποία παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ, αρκετοί ξενοδόχοι της περιοχής, εκπρ. του Υφυπουργείου Τουρισμού και στελέχη της ΕΤΑΠ Πάφου συζητήθηκαν σημαντικά ζητήματα  και λήφθηκαν αποφάσεις για τα  πιο κάτω:

α) Έγινε ανταλλαγή απόψεων και πολύλεπτη συζήτηση όσον αφορά την πορεία που είχε η τουριστική σεζόν 2023 αλλά και για τις πιθανές προοπτικές ή προκλήσεις της επόμενης περιόδου 2024.

β) Έγινε καταγραφή και παρουσίαση διαφόρων ζητημάτων που ταλανίζουν διαχρονικά την περιοχή και ιδιαίτερα εντός ορίων του Δήμου Πόλεως και παραλιακής περιοχής. Μεταξύ άλλων οι συμμετέχοντες συμφώνησαν  για την υφιστάμενη κατάσταση που χαρακτηρίζεται απο   χαμηλά σχετικά επίπεδα καθαριότητας, την πολύ έντονη οπτική ρύπανση,  το άναρχο δομημένο περιβάλλον, τις παράνομες επεκτάσεις αρκετών υποστατικών, την ανεπάρκεια στις δημόσιες συγκοινωνίες, την αποκαρδιωτική κατάσταση στο λιμανάκι Λατσιού και την τριτοκοσμική εικόνα στον κατασκηνωτικό χώρο  και γενικά σε θέματα  που συμβάλουν στην ήδη υποβαθμισμένη εικόνα που εκπέμπει  η περιοχή.

γ) Παράλληλα πραγματοποιήθηκε εκτενή συζήτηση μεταξύ των παρευρισκόμενων οι οποίοι παράλληλα μέσα από τις απαντήσεις τους σε σχετικό δομημένο ερωτηματολόγιο έχουν καταθέσει τις απόψεις τους ως προς την πορεία και την εικόνα  που πρέπει και επιθυμούν να έχει η εν λόγω περιοχή.  Σχετικά αποτελέσματα της καταγραφής θα κοινοποιηθούν στους συμμετέχοντες και σε άλλους ενδιαφερόμενους  τις επόμενες μέρες.

δ) Έγινε εκτενής παρουσίαση του έργου της ΕΤΑΠ Περιφέρειας Πάφου που σχετίζεται με την περιοχή, παρουσίαση την οποία οι ξενοδόχοι εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για τις προσπάθειες ενώ συζητήθηκαν τρόποι περαιτέρω  ενίσχυσης  των προσπαθειών τόσο για την προβολή όσο και την αναβάθμιση των εμπειριών.

ε) Έχουν αποφασισθεί τα επόμενα βήματα, ενώ η εν  λόγω ομάδα/τοπική επιτροπή θα ασχοληθεί εκτεταμένα με τα προβλήματα της περιοχής  ενώ σε μεταγενέστερο στάδιο η ομάδα αυτή θα διευρυνθεί και με άλλους οικονομικούς φορείς,  κλάδους αλλά και τοπικές αρχές.     Με το πέρας της συνάντησης όλοι οι συμβαλλόμενοι  συμφώνησαν για μια νέα προσπάθεια στην αναβάθμιση της εικόνας και αναχαίτιση της φθίνουσας πορείας της περιοχής  ενόψει και της αναδιάρθρωσης της τοπικής αρχής με κύριο στόχο την περαιτέρω ορθολογιστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής .

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Πόλης Χρυσοχούς είχε αποχωρήσει απο την ΕΤΑΠ Πάφου και προωθούσε την δημιουργία ξεχωριστού φορέα για την προώθηση των τουριστικών θεμάτων της περιοχής.

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News