Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024
19.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήLIFESTYLEΠροστασία και καύσωνας

Προστασία και καύσωνας

Share

Παιδιά –  Καύσωνας

(Ερωτήσεις που απασχολούν τις μαμάδες)

Είναι γεγονός ο καύσωνας στην Κύπρο  την Καλοκαιρινή περίοδο μας κουράζει όλους , ειδικά τις ευάλωτες ομάδες (Παιδιά και ηλικιωμένους)…..

 

Πώς να προστατευτούμε και τι να αποφύγουμε ;

Αρχικά , θα  πρέπει να φροντίσουμε η θερμοκρασία στο δωμάτιο μας να είναι να είναι γύρω στους 26-28οC εάν τα μωρά/παιδιά είναι ελαφρά ντυμένα με την υγρασία περίπου στο 40-60%

Εάν διαπιστώσετε ότι το παιδί σας ζεσταίνετε πρέπει να του αφαιρέσετε ρούχα ανάλογα με τη θερμοκρασία του δωματίου.

Άφθονα νερά !

Τα μωρά και νήπια αφυδατώνονται πιο εύκολα και πιο γρήγορα από ότι οι ενήλικες, γι’ αυτό πρέπει να τους δίνουμε άφθονα υγρά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και ιδίως σε περιόδους καύσωνα.

Δροσερό μπάνιο!

Καλό θα ήταν να γίνονται συχνότερα μπάνια δροσίζοντας έτσι το δέρμα  του παιδιού σας , κάνοντας την μέρα του ακόμα πιο ευχάριστη !

Ελαφριά τροφή

Δώστε στα παιδιά ελαφριά δροσερή διατροφή με άφθονα φρούτα

Θερμοκρασία

Φροντίστε να διατηρείται τη θερμοκρασία σταθερή , αποφεύγουμε τις έντονες εναλλαγές της θερμοκρασίας από το ζεστό στο κρύο (ιδίως όταν το παιδί είναι ιδρωμένο)

Το κρεβατάκι του να είναι σε σημείο , ο αέρας να μη πηγαίνει κατ’ ευθείαν πάνω του αλλά απλά να απολαμβάνει ένα δροσερό δωμάτιο. Το ίδιο ισχύει και για τους ανεμιστήρες πατώματος ή οροφής.

 

 

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News