Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
23.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΠΑΦΟΣΥπηρεσία Ασθενοφόρων - Δεν ήταν επείγον περιστατικό η μαθήτρια στην Πόλη Χρυσοχούς

Υπηρεσία Ασθενοφόρων – Δεν ήταν επείγον περιστατικό η μαθήτρια στην Πόλη Χρυσοχούς

Share

 O Yπουργός Υγείας κληθείς  χθες σε δημοσιογραφική διάσκεψη να σχολιάσει ότι τα ασθενοφόρα σε ακριτικές και απομακρυσμένες περιοχές είναι περιορισμένα και πρόσφατα υπήρξε ένα περιστατικό όπου διεύθυνση σχολείου, σε περιοχή της Επαρχίας Πάφου, είχε ειδοποιήσει ασθενοφόρο, το οποίο μετέβη 1 ώρα μετά, ο κ. Δαμιανός είπε ότι προχωρούν σε νομοσχέδιο που αφορά την Υπηρεσία Ασθενοφόρων και τη συνεχή αναβάθμιση των Υπηρεσιών αυτών.

Σε παρέμβασή της, η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Υπηρεσίας Ασθενοφόρων, Ριάνα Κωνσταντίνου, διευκρίνισε ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση η καθυστέρηση του ασθενοφόρου έγινε διότι και τα δύο έξτρα ασθενοφόρα που είχαν στη συγκεκριμένη Επαρχία ανταποκρίνονταν σε επείγουσες κλήσεις. Το συγκεκριμένο περιστατικό, συνέχισε, δεν ήταν επείγον. «Ήταν μια μαθήτρια, για την οποία η μητέρα της παρακάλεσε να μην πάει το ασθενοφόρο να την πάρει, παρά ταύτα εμείς ξεκινήσαμε ασθενοφόρο από άλλη περιοχή και φυσικά ήθελε κάποιο χρόνο να πάει. Οπότε θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και φειδωλοί , γιατί και το Υπουργείο Υγείας και ο ΟΚΥπΥ έχει αναπτύξει στο βέλτιστο βαθμό το δίκτυο των ασθενοφόρων και δεν υπάρχει η παραμικρή περίπτωση να υπάρχει κωλυσιεργία εκ μέρους των ασθενοφόρων να σώσουν μια ανθρώπινη ζωή. Και θα πρέπει να καταλάβουμε και εμείς και οι πολίτες ότι τα ασθενοφόρα έχουν ένα περιορισμένο αριθμό και δεν μπορούν ταυτόχρονα να πολλαπλασιάζονται για οποιαδήποτε περιστατικά. Τα αξιολογούμε και τα αντιμετωπίζουμε», πρόσθεσε.

Ανέφερε, τέλος, ότι έχουν πολλαπλασιάσει τα ασθενοφόρα σε όλη την ορεινή περιοχή της Κύπρου.

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News