Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024
21.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΚΥΠΡΟΣΑμέτοχη η κυβέρνηση στην διαμάχη Νομικής Υπηρεσίας με Γενικό Ελεγκτή

Αμέτοχη η κυβέρνηση στην διαμάχη Νομικής Υπηρεσίας με Γενικό Ελεγκτή

Share

H αντιπαράθεση μεταξύ Νομικής και Ελεγκτικής Υπηρεσίας είναι μια δυσάρεστη και ατυχής εξέλιξη είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι υπάρχουν ερωτήματα για τη στάση που θα τηρήσει η Κυβέρνηση στο θέμα που προκύπτει μεταξύ Νομικής και Ελεγκτικής Υπηρεσίας, ο Πρόεδρός της Δημοκρατίας είπε ότι «κάποιοι επιδιώκουν, για τους δικούς τους λόγους που δεν με αφορούν, να με διασυνδέσουν με τη μια ή την άλλη πλευρά. Δεν διασυνδέομαι σε καμία απολύτως περίπτωση. Εξάλλου, αν ήθελα ή αν επιθυμούσα να το πράξω θα μπορούσα να το πράξω.

Είναι μια ατυχέστατη, δυσάρεστη, θεωρώ, εξέλιξη αυτή η αντιπαράθεση που υπάρχει. Υπάρχει σαφής διάκριση των εξουσιών, η όποια απόφαση του δικαστηρίου θα είναι σεβαστή από εμένα σε απόλυτο βαθμό. Δεν έχω να αναφέρω τίποτε άλλο για το συγκεκριμένο θέμα. Βρίσκεται ενώπιον της δικαιοσύνης, δεν πρόκειται να αναφέρω τίποτε άλλο»

:

Παρέλαβε αίτηση παύσης και έδωσε οδηγίες για ένσταση ο Γενικός Ελεγκτής
Σε ερώτηση τι θα κάνει αν ο ίδιος κληθεί από το Δικαστήριο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε «ποιος, εγώ θα αρνηθώ στο δικαστήριο αν με καλέσει να παρουσιαστώ; Εγώ σέβομαι περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον, ως ο θεματοφύλακας του Συντάγματος, τη δικαιοσύνη».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι ο Γενικός Ελεγκτής αναφέρει πως «η δήθεν μεταρρύθμιση» που πρόκειται να γίνει «έχει ως στόχο τον ίδιο», ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «δεν πρόκειται να σχολιάσω δηλώσεις του οποιουδήποτε. Οι προθέσεις μας για μετεξέλιξη και της Νομικής Υπηρεσίας και της Ελεγκτικής Υπηρεσίας έγιναν στις 29 Ιανουαρίου 2024 πριν να υπάρχει οτιδήποτε και αυτά είναι προεκλογικές μου δηλώσεις στις οποίες προχωρούμε, και στο αμέσως επόμενο διάστημα θα προχωρήσουμε».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι το ΑΚΕΛ τον κατηγορεί ως επιτήδειο ουδέτερο για το θέμα με τη Νομική και την Ελεγκτική Υπηρεσία, καλώντας τον να παρέμβει, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «αν μπορούσε να είχε αποφευχθεί αυτή θα ήταν η θετικότερη εξέλιξη για μένα. Για να μην έχει αποφευχθεί σημαίνει ότι αυτοί που αποφάσισαν να προχωρήσουν ήθελαν να προχωρήσουν. Είναι απλά τα πράγματα».

 

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News