Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
18.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΠΑΦΟΣΔράσεις για να διασωθούν τα Φυθκιώτικα

Δράσεις για να διασωθούν τα Φυθκιώτικα

Share

 

Οργανώνονται εργαστήρια απο την ΕΤΑΠ 

Στο πλαίσιο συμμετοχής της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου στο πρόγραμμα Αγροτικής Aνάπτυξης LEADER – Δράσεις Συνεργασίας που στόχο έχει την υλοποίηση δράσεων για ανάδειξη και προβολή των παραδοσιακών τεχνών και επαγγελμάτων της Παφίτικης Υπαίθρου, στις 24 και 25 Φεβρουαρίου, διοργανώθηκαν με μεγάλη επιτυχία εκπαιδευτικά εργαστήρια στα χωριά Δρούσεια και Φύτη. Το Σάββατο 24/02 πραγματοποιήθηκαν εκπαιδευτικά εργαστήρια Αγγειοπλαστικής στο Μουσείο Αγροτικής Ζωής Ακάμα στη Δρούσεια, ενώ την Κυριακή 25/02 εργαστήρια Φυθκιώτικου Υφαντού στο Μουσείο Φυθκιώτικου Υφαντού στη Φύτη. Οι αριθμοί συμμετοχής ξεπέρασαν και τα πιο αισιόδοξα σενάρια αφού σε κάθε εργαστήρι συμμετείχαν πέραν των 20 συμμετεχόντων. Τα εργαστήρια απευθύνονταν σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται και επιθυμεί να γνωρίσει τις πιο πάνω παραδοσιακές τέχνες, να αναπτύξει το δημιουργικό του ταλέντο και με την καθοδήγηση των εκπαιδευτών να έχει τη δυνατότητα να καταπιαστεί με τις τέχνες αυτές σε πρακτικό επίπεδο.

 

 

Για την επαρχία Πάφου η συμμετοχή στο έργο αυτό γενικότερα είναι πολύ σημαντική αφού ο δημιουργικός τουρισμός-creative tourism και οι διαδραστικές εμπειρίες-interactive experiences αποτελούν άξονα προτεραιότητας και είναι μέρος του ευρύτερου πλάνου για να καταστεί ο προορισμός ακόμη πιο SMART.  Με αυτή την αφορμή  η ΕΤΑΠ Πάφου κρούει των κώδωνα του κινδύνου για τον πλήρη αφανισμό αρκετών παραδοσιακών επαγγελμάτων ή και πολιτιστικής κληρονομιάς αφού πλέον οι πλείστοι χειροτέχνες είναι σε προχωρημένη ηλικία και η πολιτεία δεν έχει εξεύρει ακόμη λύσεις για την συνέχιση αυτών των μορφών πολιτισμού στις νεότερες γενιές.

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News