Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
21.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήCOSMOS SPORTSΕκκίνηση από το Κάστρο της Πάφου

Εκκίνηση από το Κάστρο της Πάφου

Share

Με τη συμμετοχή περίπου 400 ποδηλατών/τριών από 45 διαφορετικές χώρες, ξεκινάει την Παρασκευή, 29 Μαρτίου, και ολοκληρώνεται την Κυριακή, 31 του μήνα, ο ποδηλατικός αγώνας Skoda Cyprus Gran Fondo 2024.

H δράση των τριών ημερών θα ξεκινήσει από το Κάστρο της Πάφου, με τις απονομές τις πρώτες δυο ημέρες να διεξάγονται στο ξενοδοχείο «Annabelle», ενώ στην τελευταία ημέρα η τελετή ανακήρυξης των νικητών θα γίνει στο Κάστρο της Πάφου.

Τον αγώνα πραγματοποιεί η Activate Cyprus, εταιρεία με ειδίκευση στον τριαθλητικό και ποδηλατικό τουρισμό, με τις διαδρομές να περνούν μέσα από παραδοσιακά χωριά με επίκεντρο την Πάφο.

Το Cyprus Gran Fondo είναι τοποθετημένο στο παγκόσμιο καλεντάρι από το 2017. Φέτος αποτελεί τον 12ο αγώνα από τους 30 που θα διεξαχθούν μέχρι τον Αύγουστο του 2024, οπότε και θα γίνει ο τελικό του Gran Fondo. Μέσω της συμμετοχής στον αγώνα της Πάφου, 25% από κάθε ηλικιακή κατηγορία θα εξασφαλίσει εισιτήριο τον τελικό που θα πραγματοποιηθεί στο Άλμποργκ της Δανίας από τις 29 Αυγούστου μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια του τριημέρου θα παραμένει ανοικτός στην αίθουσα «Εν Πλω» στο Λιμανάκι της Κάτω Πάφου, ο εκθεσιακός χώρος (Cycling Expo) τις ακόλουθες ώρες: Παρασκευή (07:00-08:00), Σάββατο (08:00-09:00) και Κυριακή (07:00-08:00 και 13:00-16:00).

Το πρόγραμμα

Την πρώτη ημέρα η εκκίνηση θα δοθεί στις 08:15 για τους συμμετέχοντες στην κατηγορία των Sportive (αθλούμενοι) που θα διανύσουν 57χλμ από την Πάφο μέχρι τα Νικόκλεια, ενώ στις 11:30 θα ξεκινήσουν την ατομική χρονομέτρηση απόστασης 28.6χλμ, από τα Νικόκλεια στο Πραστειό και πίσω,  οι Εxpert (αθλητές).

Σημειώνεται ότι οι κατηγορίες Εxpert και Sportive, που αφορούν ημιεπαγγελματίες και ερασιτέχνες ποδηλάτες/τριες, μόνο την Παρασκευή έχουν ξεχωριστό πρόγραμμα. Το Σάββατο (30/03) και την Κυριακή (31/03) οι διαδρομές είναι κοινές.

Κατά τη δεύτερη ημέρα οι διαγωνιζόμενοι θα ξεκινήσουν στις 09:00 από την Πάφο και αφού περάσουν δια μέσου εννέα χωριών (Νικόκλεια, Χολέτρια, Νατά, Τραχυπέδουλα, Κιδάσι, Άρσος, Αγ. Νικόλας, Πραιτώρι, Μαμώνια, ξανά Νικόκλεια) θα τερματίσουν στα Κούκλια, σε μια απόσταση 103χλμ. Την Κυριακή η έναρξη θα είναι στις 08:00 στην Πάφο και μετά από απόσταση 59.2χλμ θα φτάσουν στην Τσάδα, περνώντας από Αχέλια, Τίμη, Αναρίτα, Νατά, Αμαργέτη, Στατός, Άγιος Φώτιος, Χούλου, Λεμύθου και Καλλέπεια.

Το Σάββατο και την Κυριακή θα γίνουν, επίσης, οι διαδρομές του Cyprus Medio Fondo, αγώνας που συμπεριλαμβάνεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο πρόγραμμα του Cyprus Gran Fondο. Οι αποστάσεις είναι 89.3χλμ και 50.6χλμ αντίστοιχα.

Ονομαστικός χορηγός της διοργάνωσης είναι η Skoda και μεγάλος χορηγούς το Υφυπουργείο Τουρισμού. Χορηγοί είναι η UNICARS, η ασφαλιστική Atlantic, ο Δήμος Πάφου, το μεταλλικό νερό ΚΥΚΚΟΣ, οι Χυμοί Λανίτη και η ΕΤΑΠ Πάφου ενώ υποστηρίζουν η Motolife Tours και ο ΣΥ.ΚΑ.ΝΑ. Τελεί υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας.

Περισσότερες πληροφορίες, όπως και τα αποτελέσματα της κάθε ημέρας, στο activatecyprus.com/granfondocyprus και τη σελίδα www.facebook.com/cyprusgranfondo.

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News