Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024
18.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΠΡΟΤΑΣΕΙΣΞακουστές ταβέρνες στην πόλη της Πάφου για καλό φαγητό

Ξακουστές ταβέρνες στην πόλη της Πάφου για καλό φαγητό

Share

Η Πάφος φημίζεται για κάποιες ταβέρνες που διαχρονικά αποτελούν σημείο αναφοράς τόσο για τους Παφίτες όσο και για τους επισκέπτες της πόλης όπου απολαμβάνουν εξαιρετικό φαγητό σε ένα πραγματικά υπέροχο περιβάλλον.

Παρακάτω επιλέξαμε μέσα από το Pafos Out και σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα μερικές από τις καλύτερες, τις πιο γνωστές και αγαπημένες ταβέρνες της Πάφου για να απολαύσετε νόστιμες κυπριακές γεύσεις, καλοψημένα κρεατικά σχάρας και όχι μόνο.

Κατευθυνόμενοι προς την Κάτω Πάφο συναντάμε την Ταβέρνα «Ο Χονδρός». Μια ταβέρνα με μεγάλη ιστορία, ίσως η παλαιότερη ταβέρνα στην Πάφο που διαχρονικά αποτελεί αγαπημένο προορισμό για αυτούς που θέλουν να γευτούν την πλούσια κληρονομιά της τοπικής κουζίνας. Απολαύστε με την αγαπημένη σας παρέα κυπριακή σούβλα, σουβλάκια, σεφταλιές, μουσακά ή κλέφτικο, σε μια υπέροχη αυλή και αφεθείτε στην άψογη εξυπηρέτηση.

Στο κέντρο της Πάφου, πιο κάτω από την πλατεία Δημαρχείου, δίπλα στο σιντριβάνι του «Έρωτα» συναντάμε την Ταβέρνα «Ο Φεττάς». Μια, επίσης, ιστορική ταβέρνα που έχει υποδεχτεί κατά καιρούς εξέχουσες προσωπικότητες και διακρίνεται για το υπέροχο ζεστό και οικογενειακό της κλίμα. Στο Φεττά θα γευτείς παραδοσιακή κυπριακή κουζίνα προσαρμοσμένη στις σύγχρονες απαιτήσεις με έμφαση στα καλοψημένα κρεατικά σχάρας. Με τα τραπεζάκια έξω στην πλατεία η τοποθεσία αποδεικνύεται ιδανική και για όσους έχουν παιδιά.

Άλλη μια εξαιρετική ταβέρνα με μακρά ιστορία που λειτούργησε για πολλά χρόνια στο κέντρο της κοινότητας της Μηλιού και απέσπασε πολλά βραβεία γαστρονομίας είναι «Ο Παγκράτιος». Πλέον λειτουργεί σε ένα ανακαινισμένο παλιό κτήριο της δεκαετίας του ’60, στην παλιά αγορά της Πάφου και συνεχίζει να αποτελεί συνώνυμο της γεύσης και της πατροπαράδοτης φιλοξενίας. Αφού κάνετε τη βόλτα σας στην παλιά πόλη, επισκεφθείτε τον Παγκράτιο, απολαύστε υπέροχα πιάτα και σίγουρα δοκιμάστε το πεντανόστιμο κρασάτο κουνέλι και το καπηρωμένο γουρουνόπουλο στον φούρνο.

Μια αγαπημένη και πολύ ιδιαίτερη για το φαγητό της ταβέρνα τόσο για τους ντόπιους όσο και για τους τουρίστες είναι οι «7 Αϊ-Γιώργηδες» που βρίσκεται στην Γεροσκήπου. Η ονομασία θυμίζει τα εφτά λαξευτά σπήλαια – προσκυνητάρια που υπάρχουν στην περιοχή. Αν αναζητάς αυθεντικές κυπριακές γεύσεις με έμφαση στα φρέσκα τοπικά υλικά και ενίοτε με ιδιαίτερες γευστικές πινελιές από τον σεφ του μαγαζιού, τότε είσαι στο σωστό μέρος. Δεν υπάρχει μενού αλλά ο Γιώργος θα κάνει για σένα τις καλύτερες επιλογές και θα σου προσφέρει έναν υπέροχο ολοκληρωμένο μεζέ 15 πιάτων για να τον απολαύσεις στον όμορφο και δροσερό κήπο του μαγαζιού.

Τέλος, σίγουρα δεν θα το μετανιώσεις αν η επιλογή σου είναι να ξεφύγεις λίγο από τα όρια της Πάφου και κατευθυνθείς προς τα Κονιά. Εκεί λίγα μόνο μέτρα μετά τον κυκλικό κόμβο στην είσοδο της πόλης, θα συναντήσουμε την υπέροχη ταβέρνα του Μιχάλη με την επωνυμία «Ταβέρνα τα Κονιά». Η ταβέρνα φημίζεται για την πραγματικά μεγάλη ποικιλία στους μεζέδες. Απολαύστε αυθεντική κυπριακή κουζίνα σε έναν όμορφο φιλόξενο χώρο με πολύ καλή εξυπηρέτηση και λογικές τιμές. Αν θέλεις να απογειώσεις τη διασκέδασή σου τότε τα σαββατοκύριακα μπορείς να απολαύσεις ζωντανή μουσική με άφθονο χορό και τραγούδι. Μην ξεχάσετε να αφήσετε χώρο για τους υπέροχους λουκουμάδες που σερβίρονται στο τέλος.

Για περισσότερες πληροφορίες και επιλογές μπείτε στο Pafos Out στη σελίδα:
https://www.cosmosnews.com.cy/pafos-out/

 

Δείτε επίσης:

Πού πάμε για ψάρι στην Πάφο…

Εξορμήσεις σε χωριά της Πάφου για φαγητό

 

 

 

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News