Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
20.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΠΑΦΟΣΠύργοι στην Πάφο. Θα ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου;

Πύργοι στην Πάφο. Θα ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου;

Share

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πάφου συνεδριάζει απόψε για δεύτερη φορά, για να αποφασίσει εάν θα δώσει θετικές απόψεις για την ανέγερση άλλων δύο ψηλών κτιρίων στην τουριστική περιοχή Κάτω Πάφου.

Έχοντας πλέον και το πρώτο δείγμα με την ανέγερση του πρώτου ψηλού κτιρίου στο παραλιακό μας μέτωπο, αλλά και την εμπειρία της Λεμεσού όπου οι πύργοι ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια λογικά δεν θα έπρεπε να υφίσταται κανένα δίλημμα για την θέση τους, αλλά δυστυχώς, όπως όλα δείχνουν η κατάσταση περιπλέκεται με έξωθεν παρεμβάσεις και με τη λογική του παράλογου.

Δηλαδή, αφού δώσαμε θετικές απόψεις σε έναν επιχειρηματία πρέπει να δώσουμε και στον άλλον.

Το ερώτημα όμως που γεννιέται σε περίπτωση που η αποψινή απόφαση είναι να δοθούν θετικές απόψεις, είναι σε πόσους άλλους είναι διατεθειμένοι να δώσουν; Είμαστε έτοιμοι να πούμε ναι και στους επόμενους και τους μεθεπόμενους ή θα ανοίξουμε τους ασκούς του Αιόλου και δεν θα ξέρουμε πού θα σταματήσουμε; Υπάρχει οργανωμένο σχέδιο και στρατηγική για την συνέχεια ή θα πάμε στα τυφλά;Υπάρχει πολιτική βούληση και απόφαση για αλλαγή του σημερινού brand της τουριστικής Πάφου ως μιας όμορφης γραφικής πόλης με ένα άλλο μοντέλο στυλ παραλιακής πόλης με πύργους;

Αυτά είναι ουσιαστικά τα βασικά ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν πρωτίστως από το Δημοτικό Συμβούλιο προτού λάβουν την όποιαδηποτε απόφαση. Είναι έτοιμοι να δεχτούν την αλλαγή του γραφικού χαρακτήρα; Αν ναι τότε να είναι προετοιμασμένοι να εγκρίνουν αρκετούς ακόμη πύργους.

Κακά τα ψέματα, η ανέγερση πύργων αποτελεί την εύκολη λύση για τους επιχειρηματίας να βγάλουν εύκολο χρήμα πουλώντας σε “επενδυτές” και βγάζοντας εκατομμύρια αντί να τρέχουν να γεμίσουν τα ξενοδοχεία τους με τουρίστες.

Και είναι προς τιμή των επιχειρηματιών που ενώ θα μπορούσαν να ανεγείρουν και αυτοί πύργους επιμένουν στην ανέγερση χαμηλών κτιρίων (ναι υπάρχουν και τέτοιοι), θέλοντας να κρατήσουν την εικόνα της περιοχής με τον σημερινό της χαρακτήρα ο οποίος άλλωστε προσελκύει αποδεδειγμένα το 38% των τουριστών που φτάνουν στο νησί μας.

Από τη στιγμή λοιπόν που το δημοτικό συμβούλιο λειτουργεί με την πιο πάνω λογική γιατί και οι υπόλοιποι επιχειρηματίες να μην ζητήσουν άδειες για την ανέγερση και άλλων πύργων;

Έχουν σκεφτεί οι δημοτικοί μας άρχοντες πια είναι η εικόνα που θέλουν για την Πάφο του αύριο;

Για την ιστορία να αναφέρουμε, ότι την πολιτική για χαμηλά κτίρια μέχρι τρεις ορόφους, την καθιέρωσε ο τέως δήμαρχος Πάφου Ιωάννης Αγρότης όταν άρχισε να αναπτύσσεται τουριστικά η Πάφος, ο οποίος συνειδητά ήθελε η Πάφος να κρατήσει το χαρακτήρα των χαμηλών κτιρίων. Την εποχή που στις άλλες παραλιακές πόλεις έκτιζαν πολυώροφα ξενοδοχεία μπαζώνοντας τις παραλίες τους, ο Ιωάννης Αγρότης, ήθελε η πόλη του να κρατήσει την γραφικότητά της κάτι για το οποίο μέχρι σήμερα υπερηφανεύεται.

Σε περίπτωση όμως που το δημοτικό συμβούλιο της Πάφου αποφασίσει να δώσει απόψε θετικές απόψεις για την ανέγερση και άλλων ψηλών κτιρίων σαφέστατα ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πού θα σταματήσουν τα αιτήματά των επιχειρηματιών, οι οποίοι σίγουρα θα θελήσουν να ανεγείρουν τους δικούς τους πύργους, αλλάζοντας μια για πάντα το brand και την μοναδικότητά της Πάφου και πολύ γρήγορα θα κλάψουμε επί ερειπίων.

Όλα τα άλλα που ακούγονται για ισονομία από όσους θέλουν απλά να βοηθήσουν έναν ή περισσότερους επιχειρηματίες είναι προφάσεις εν αμαρτίαι…

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News