Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
21.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΡωσία: O Πούτιν με ποσοστό 87,97%

Ρωσία: O Πούτιν με ποσοστό 87,97%

Share

Ρωσία: Νικητής ο Πούτιν με ποσοστό 87,97% σύμφωνα με το exit poll

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 87,97% των ψήφων στην εκλογική διαδικασία η οποία διεξήχθη στην Ρωσία με στόχο την ανανέωση της προεδρικής του θητείας, σύμφωνα με τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα.

Το περιθώριο νίκης του Πούτιν ήταν το καλύτερο μέχρι στιγμής, ξεπερνώντας το υψηλότερο προηγούμενο ποσοστό στις εκλογές του 2018, που διαμορφώθηκε 76,7% . Η συμμετοχή εκείνη τη χρονιά ήταν 67,5%.

Περισσότεροι από 8 εκατομμύρια άνθρωποι ψήφισαν διαδικτυακά στις εκλογές, δήλωσε αξιωματούχος της εκλογικής επιτροπής την Κυριακή.

Η ψηφοφορία ξεκίνησε την Παρασκευή και διήρκησε τρεις μέρες. Ο Πούτιν βρισκόταν αντιμέτωπος με τρεις υποψηφίους από κόμματα που δεν επέκριναν την κυριαρχία του ούτε την εισβολή του στην Ουκρανία. Οι εκλογές στη Ρωσία δεν είχαν επί της ουσίας καμία «αγωνία» για το τελικό αποτέλεσμα. Δύο είναι μόνο οι δείκτες που έχουν ένα ενδιαφέρον: το ποσοστό συμμετοχής και το τελικό ποσοστό που θα λάβει ο ισόβιος Πρόεδρος της χώρας Βλαντιμίρ Πούτιν.  Στις τρέχουσες εκλογές για ακόμη μία φορά ο Πούτιν δεν είχε αντίπαλο. Η έναρξη του πολέμου το 2022 και ο θάνατος του Ναβάλνι κάτω από σκοτεινές για ακόμη μία φορά συνθήκες στη «σωφρονιστική» υποδομή της Σιβηρίας ουσιαστικά δίνουν το δικαίωμα στον επί 20 χρόνια ηγέτη της Ρωσίας να αναμένει μόνο το τελικό ποσοστό της νίκης του.

Ο Πούτιν όμως τα 16 χρόνια που έχει περάσει ως Πρόεδρος μαζί με τα 4 ως Πρωθυπουργός μέχρι να αλλάξει το Σύνταγμα και να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα γνωρίζει πολύ καλά πως μόνο η ισχύς και η δυναμική που έχει αναπτύξει είναι αδύνατο από μόνες τους να τον κρατήσουν για πάντα στο απυρόβλητο.

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News