Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024
17.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΤι κέρδισαν οι διαμαρτυρόμενοι πατατοπαραγωγοί και σιτοπαραγωγοί

Τι κέρδισαν οι διαμαρτυρόμενοι πατατοπαραγωγοί και σιτοπαραγωγοί

Share

Σε κινητοποιήσεις προχώρησαν σήμερα στη Λευκωσία, πατατοπαραγωγοί και σιτοπαραγωγοί, οι οποίοι ζητούν στήριξη του κλάδου.

Οι διαμαρτυρόμενοι κατευθύνθηκαν με γεωργικούς ελκυστήρες και ιδιωτικά οχήματα προς το προεδρικό μέγαρο, όπου πραγματοποιούν ειρηνική εκδήλωση διαμαρτυρίας.

Οι εκπρόσωποι τους δήλωσαν ότι θα παραμείνουν έξω από το προεδρικό, μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

O πρόεδρος της Παγκύπριας Οργάνωσης Σιτοπαραγωγών, Κυριάκος Καϊλάς, κατήγγειλε, μεταξύ άλλων, μεγάλη καθυστέρηση στην καταβολή της εκταρικής επιδότησης.

O εκπρόσωπος των πατατοπαραγωγών, Ανδρέας Κάρυος, ανέφερε ότι η αύξηση στην κρατική χορηγία ήταν ασήμαντη και δεν ικανοποιεί.

Κληθείς να σχολιάσει τις κινητοποιήσεις, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, ανέφερε ότι προτού ληφθούν τελικές αποφάσεις ως το προς το ύψος της κρατικής επιχορήγησης, θα πρέπει να εξεταστούν όλα τα δεδομένα, σε συνεργασία με το αρμόδιο υπουργείο.

Η Κυβέρνηση είχε κάνει μια πολύ καλή πρόταση χορηγίας ύψους 4,3 εκατ. ευρώ στους παραγωγούς, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, υπενθυμίζοντας ότι η πρόταση αυτή έγινε έπειτα από σύσκεψη που έγινε πρόσφατα υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Είπε επίσης ότι θα διερευνηθεί το ζήτημα της καθυστέρησης στην καταβολή της εκταρικής επιδότησης.

Ο Υπουργός Γεωργίας Πέτρος Ξενοφώντος διεμήνυσε νωρίτερα στις ομάδες των σιτοπαραγωγών και των πατατοπαραγωγών ότι αν πραγματοποιούσαν την εκδήλωση διαμαρτυρίας τότε θα αποσυρθεί η πρόταση της κυβέρνησης για οικονομική στήριξή τους.

Ο αρμόδιος Υπουργός είχε αναλάβει το προηγούμενο διάστημα πρωτοβουλία και διαβουλεύτηκε με τους δύο κλάδους προκειμένου να εξευρεθεί τρόπους ικανοποίησης των αιτημάτων τους.

Ο πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αγροτικών Πληρωμών Ανδρέας Κυπριανού ανέφερε ότι έχουν ξεκινήσει οι πληρωμές για τις εκταρικές επιδοτήσεις.

Διαβεβαίωσε επίσης ότι έχουν δοθεί ρητές οδηγίες όλες οι πληρωμές να καταβληθούν σε όλους τους δικαιούχους πριν τα Χριστούγεννα.

Ο κύριος Κυπριανού μιλούσε κατά την παράδοση προς τον πρόεδρο της Δημοκρατίας της ετήσιας έκθεση του Επιτρόπου Αγροτικών Πληρωμών για το έτος 2022.

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News