Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
19.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΕΚΛΟΓΕΣΧαμός με την εγγραφή χιλιάδων νέων ψηφοφόρων στην Πάφο: Κατά εκατοντάδες οι...

Χαμός με την εγγραφή χιλιάδων νέων ψηφοφόρων στην Πάφο: Κατά εκατοντάδες οι αιτήσεις κοινοτικών

Share

Χαμός γίνεται τις τελευταίες ημέρες στην Επαρχιακή Διοίκηση Πάφου με την εγγραφή τόσο νέων όσο και κοινοτικών ψηφοφόρων όπου κατά εκατοντάδες φτάνουν οι αιτήσεις απο οργανωμένα επιτελεία, υποψηφίους και κόμματα. Οι αριθμοί είναι τέτοιοι που σίγουρα αν πάνε να ψηφίσουν μπορεί να αλλάξουν σημαντικά τα όποια σημερινά δεδομένα και δημοσκοπήσεις.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας μέχρι την Πέμπτη 28 Μαρτίου, ο αριθμός τους είχε φτάσει στις 4.127, ενώ υπολογίζεται ότι μέχρι τις 2 Απριλίου, οπόταν λήγει η διορία για εγγραφή νέων ψηφοφόρων θα ξεπεράσει τις 4.500 ίσως και τις πέντε χιλιάδες.

Για να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος της προσπάθειας που γίνεται στην Πάφο τόσο από κόμματα όσο και από μεμονωμένους υποψηφίους, αρκεί να αναφέρουμε ότι στην επαρχία Λευκωσίας μέχρι τις 28 Μαρτίου είχαν εγγραφεί μόλις 2.744 νέοι εκλογείς!!!
Όπως γίνεται αντιληπτό, ο αριθμός αυτός εκτός του ότι αλλάζει τα αριθμητικά δεδομένα της επαρχίας μας, είναι ικανός να διαμορφώσει και τα τελικά αποτελέσματα, καθώς αφορούν κυρίως την εγγραφή κοινοτικών και κυρίως πολιτών από την Ρουμανία Βουλγαρία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Χαρακτηριστικά την ώρα που γράφαμε αυτές τις γραμμές ενημερωθήκαμε ότι στο αρμόδιο γραφείο της Επαρχιακής Διοίκησης Πάφου γινόταν το αδιαχώρητο, ενώ η κατάσταση αυτή αναμένεται να συνεχιστεί και την Τρίτη 2 Απριλίου, ημέρα κατά την οποία εκπνέει η διορία για εγγραφή νέων ψηφοφόρων στον εκλογικό κατάλογο.

Από το σύνολο των νέων ψηφοφόρων υπολογίζεται ότι περίπου το ένα τρίτο αφορά εκλογείς στο Δήμο της Πάφου, και όπως γίνεται αντιληπτό ο αριθμός αυτός μπορεί ακόμα και να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα, ενώ ερωτηματικό παραμένει κατά πόσο όλοι αυτοί οι νέοι ψηφοφόροι θα προσέλθουν τελικά στις κάλπες.

Ερώτημα παραμένει και το πού ήταν όλοι αυτοί οι ψηφοφόροι οι οποίοι σε τελική ανάλυση μπορεί να έχουν και τον τελευταίο λόγο στο ποιοι θα εκλεγούν.

Οι περισσότεροι από αυτούς σύμφωνα με τις πληροφορίες μας εγγράφονται για τις τοπικές εκλογές ενώ μικρότερος αριθμός αφορά μόνο τις Ευρωεκλογές.

Από την πλευρά τους πάντως οι λειτουργοί της επαρχιακής διοίκησης Πάφου ξεψαχνίζουν τις αιτήσεις και αυτό προκαλεί καθυστερήσεις και εκνευρισμό.

Καταγγελίες που έφτασαν στον Αδέσμευτο κάνουν λόγο για άτομα που προσκομίζουν δεκάδες αιτήσεις με αποτέλεσμα να παρατηρείται μεγάλη καθυστέρηση και καυγάδες, ενώ μας αναφέρθηκε ότι με τις εγγραφές νέων ψηφοφόρων ασχολείτο μόνο ένας λειτουργός.

Θα ήταν ενδιαφέρον δε να γνωρίζουμε τον τελικό αριθμό ψηφοφόρων στους δήμους και κοινότητες της επαρχίας μας καθώς αυτός θα μπορούσε να αλλάξει ακόμα και τις έδρες, από τις μεθεπόμενες εκλογές καθώς οι έδρες για τις εκλογές της 9ης Ιουνίου έχουν κλειδώσει από τον Σεπτέμβριο και ο αριθμός τους δεν αλλάζει όπως και να έχουν τα πράγματα.

Εκείνο που σίγουρα μπορεί να αλλάξει είναι τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα και εκτιμήσεις δημοσκοπήσεων, αφού αν κάποιος υποψήφιος έχει καταφέρει να μεταφέρει χιλιάδες νέους ψηφοφόρους για όφελος του τότε τα σημερινά δεδομένα μπορεί να ανατραπούν.

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News