Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
18.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΠΑΙΔΕΙΑΔημοσιογραφική διάσκεψη για την Ιδρυτική Συνέλευση του Regional Network Of Universities and...

Δημοσιογραφική διάσκεψη για την Ιδρυτική Συνέλευση του Regional Network Of Universities and Cities

Share

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 02/06/2023 στην Πάφο στις κτηριακές εγκαταστάσεις του Pafos Innovation Center η δημοσιογραφική διάσκεψη για την Ιδρυτική Συνέλευση του Regional Network Of Universities and Cities που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 06/06/2023 στις 6.00 μ.μ. στο  Pafos Innovation Center.

Ο Δήμαρχος Πάφου κ. Φαίδωνας Φαίδωνος ανέφερε πως ο  Δήμος Πάφου και ίδιος προσωπικά αναλαμβάνει την πρωτοβουλία της σύστασης και λειτουργίας ενός Δικτύου Πανεπιστημίων και Τοπικών Αρχών, που θα ενώνει κάτω από το ίδιο όραμα και τους ίδιους στόχους την ακαδημαϊκή κοινότητα, την νέα γενιά και την Τοπική Αυτοδιοίκηση  της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.

Στην πρώτη αυτή συνάντηση θα συμμετάσχουν, ως ιδρυτικά μέλη, το Αμερικανικό Πανεπιστήμιο της Βηρυτού,  το Πανεπιστήμιο της Αλεξάνδρειας, το Πανεπιστήμιο της Ιορδανίας, το Πανεπιστήμιο Birzeit της Παλαιστίνης, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Επιπλέον, το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου θα συμμετάσχει με το καθεστώς του συνεργαζόμενου εταίρου.

Από πλευράς πόλεων, στην Ιδρυτική Συνέλευση θα παραστούν, ο Δήμαρχος του Αμμάν, ο Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, ο Κυβερνήτης της Αλεξάνδρειας, ο Κυβερνήτης της Βηρυτού και ο Αντιδήμαρχος της Βηθλεέμ.

Το Περιφερειακό Δίκτυο Πανεπιστημίων και Πόλεων θα έχει τη μόνιμη έδρα του στην Πάφο, ενισχύοντας έτσι τον ρόλο της πόλης ως κέντρο γνώσης, πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, καινοτομίας και πολιτισμού στην ευρύτερη περιοχή.

Το Δίκτυο αποτελεί ένα  ουσιαστικό βήμα προς την ενεργό σύνδεση και συνεργασία των πανεπιστημίων και των αντίστοιχων πόλεων που τα φιλοξενούν για την προώθηση της εκπαίδευσης, της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής. Κοινή πεποίθηση όλων των ιδρυτικών μελών αποτελεί το γεγονός ότι η Εκπαίδευση και η Παιδεία συνιστούν το θεμέλιο λίθο για την ανάπτυξη του πολιτισμού, της προόδου και της ευημερίας των λαών και των κοινωνιών.

Βασικοί στόχοι του Δικτύου είναι η διάδοση και ανάπτυξη υψηλής ποιότητας Ανώτερης Εκπαίδευσης, η προώθηση συνεργειών και στοχευμένων δράσεων για τη διάχυση γνώσης και εμπειρίας, καθώς και η δημιουργία νέων ευκαιριών για οικονομική ανάπτυξη και πρόοδο. Επιπλέον, το Δίκτυο θα παρέχει κίνητρα και ευκαιρίες για την αναστροφή της εκροής των αρίστων πτυχιούχων στο εξωτερικό και τον επαναπατρισμό των επιστημόνων που κατάγονται από τις χώρες μας και σήμερα διαπρέπουν σε διεθνές επίπεδο. Μέσα από την Παιδεία και την Εκπαίδευση, τα μέλη του Δικτύου προσβλέπουν επίσης να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στη δημιουργία και εδραίωση συνθηκών ειρήνης, σταθερότητας, αειφόρου ανάπτυξης και ευημερίας στην περιοχή.

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News